fredag 15 januari 2010

Lampor

Under åren har vi samlat på oss en massa lampor som så småningom ska sättas upp eller placeras på lämpliga ställen i huset. Vissa är i princip färdiga att sätta upp, medan andra behöver lite jobb för att bli fina och/eller elsäkrade. Jag tänkte visa upp en del av vad vi har framme och undanstoppat! Tyvärr är det inte alltid så passande miljöer till lamporna, vilket ofta beror på att uttag och lampor inte matchar där lamporna borde stå...sen finns det barn och katter som inte tar den hänsyn man önskar...

Jag börjar med två helt olika typer av lampor, en gammal bordslampa och en taklampa från 1970-talet!


Strindberglampan, en riktigt auktionsfynd som nog år 6-7 år gammalt. Skänken är också ett auktionsfynd med några år på nacken, medan "bonaden" är inhandlad i Zimbabwe 1995.


Lillens rum med Snobben-gardiner och orange plastlampa. Allt loppisfynd från 2008-2009.

2 kommentarer:

Gila sa...

Snygg orange lampa. Gillar även gardinerna.

Helena sa...

Blir så mycket mer personligt och kul med äldre prylar. Roligt när barnen går med på att ha det i sina rum. Mina tonåringar slår bakut medan jag fortfarande kan fixa lite som jag vill hos de små. Den orangea lampan var kanonhärlig. Strindbergslampan med den fina glaskupan vet jag inte om jag vågat ha framme på så låg höjd. =)