tisdag 30 augusti 2011

LEGO - nostalgi för många!

Jag och mina bröder har sparat det mesta av det LEGO som vi fick som små, visst har det försvunnit och gått sönder delar och beskrivningarna är väl inte i bästa skick, men de flesta delarna finns som sagt kvar. Jag har som mål att försöka pussla ihop grejerna så gott det går och ta med respektive grejer hem till syskonen, men det är ju ett stort jobb med tanke på allt vi hade...

Jag tänkte i alla fall visa lite av de beskrivningar som finns kvar, ska skanna alla jag hittar i den stora lådan, men under tiden så får ni hålla till godo med en bild och en länk till bloggen Nostalgimacken där ett inlägg handlar om just LEGO!


5 kommentarer:

FLAK sa...

Snygga och visst är det något speciellt med lego.
Har för mig att ett par sådana ligger nerplockade i vår legolåda, det fanns till och med ett biltranportsläp...

form55 sa...

Jag tittade faktiskt på Lego idag på en loppis. Kände igen bitar jag hade som liten som säkert inte har tillverkats på många år. Men 45 kr för en liten påse tog emot att ge. Legot jag hade som liten har min far slängt liksom alla andra saker jag hade när jag växte upp.

Herr Movarp sa...

Bilden är inte min, men jag kommer ihåg båda dessa bilar, bitarna finns kvar så de blir nog ihopbyggda så småningom :-) Släpet kommer jag också ihåg, tror det finns kvar!

Lego är svindyrt att köpa nytt idag, köpte 2 askar som present i helgen så jag vet,,,många säljare vet att ta betalt för begagnat Lego, har sett liknande sakr förr. Vet man att det är kompletta byggsatser är det en sak, annars bör det ju vara lite mängd om man ska köpa!

Allt det gamla goda sa...

jag och min syster hade någon av de bilarna du visar, tror det var polisbilen.
jag har alltid älskat lego, det är något visst med det - måste vara att det inte liknar några andra leksaker. vi har sparat allt, och alla bruksanvisningar till hur man bygger grejerna. de är nog lite trasiga i hörnen, men de finns!

Sara sa...

Ett tips- kolla in brickfactory.com - där finns ALLA ritningar på legobyggen från 70-tal fram till nu!