tisdag 9 augusti 2011

Reportage från en svunnen tid...

När vi var uppe i Västerbotten för några veckor sen besökte vi mina släktingars hus vid en fisketur, jag ville visa barnen var min mormor hade bott en gång i tiden. En hel del ser faktiskt fortfarande ut som jag kommer ihåg från när jag var liten, jag var 11 år när hon gick bort 1980.Köket är sig likt!


En miniatyrhylla med kopparsaker hänger kvar


Likaså en bonad, Kaffetår, påtår, tretår och krusetår!


Tapeten är densamma, men almanackan kom till några år senare, med tanke på reklamen tror jag att den kommer ifrån min far :-)


Den soffan har man sovit i många gånger som barn, även då hängde tallrikarna i koppar över...


Skafferiets innehåll har nog delvis bytts ut mot annat än mat genom åren...I sovrummet fanns en del grejer kvar, som t.ex. denna hyllan, en Stringvariant som ni säkert sett tidigare, det har i alla fall jag :-)


En ännu mer svunnen tid då hyllan satt på exakt samma ställe :-)


Ett foto av mormor och morfar när dom var unga, lite kul eftersom jag inte kommer ihåg att ha sett detta foto tidigare!


Några prydnader på linneskåpet, känns rätt tidsmässigt rätt!
Några bilder från ett annat rum...

Det är i alla fall kul att man kan visa allt nästan som man kommer ihåg det själv. Jag tog lite bilder runtom i huset för skojs skull, även nedervåningen ser ut nästan som den gjorde när min moster och morbror bodde där så många minnen kommer till en när man kikade runt!


En snygg plastmatta


Trappan till övervåningen!


Denna stod i källaren när jag var liten, redan då var den stengammal och lät som en gammal härk. Elektrohelios från 50-talet, kolla detaljerna, känns nästan som en 50-tals-bil :-)

6 kommentarer:

La mômes Old fashioned sa...

Vilka härliga bilder. Jag älskar att spana in tidsdokument av den här typen :)

Anonym sa...

Wow, vad snyggt! Och det påminner mig om att jag skall lägga ut ett inlägg om vår gamla västerbottensgård där tiden i mångt om mycket också stått stilla ett tag..

Ann-Charlotte sa...

Vilka härliga bilder. Roligt att du delar med dig av dessa bilder där tiden nästan har stått stilla...

Lilladockan sa...

åååh vad mycket fint! tokälskar tapeten med rosorna. och väckarklockan och fotoramarna...och tavlan med trådar (som jag inte alls kan komma på vad de kallas?). och så rosariumet förstås! komplett med en lampa dessutom. väcker mitt ha-begär en smula. men jag räknade mina rosbollar imorse faktiskt och om jag ska vara helt ärlig så behöver jag väl kanske inte några fler ;)

monamie ny blogg! sa...

Härliga bilder! Min mormor har gjort en likadan väggbonad med kaffetåren :) försöker prata mig till den från min egen mor. Vill hemskt gärna ha den på köksväggen.

Christin sa...

Åh,sånt här är så roligt att se. Många fina detaljer, Den blommiga tapeten är lik den som jag fick på mitt rum tidigt 70-tal.
Mönstret under den söta mattan och i den härliga trappan liknar det vi har i klädkammaren. Där är golvet original från 1971 :-) Köksinredningen gillar jag bättre än dom flesta moderna, förutom kanske köksgolvet...
Hälsade på i en stuga i helgen där mycket fanns kvar från 60-70-talet men några foto fick jag tyvärr ej med mej.