tisdag 2 augusti 2011

Lite större fynd...

Ja, då menar jag egentligen både fysiskt och ekonomiskt, eller en blandning kanske man ska säga... :-)

Vi besökte ju Myrorna i Trollhättan i torsdags (jag råkade radera inlägget som jag gjorde, men ska fixa ett nytt om de grejerna...), då lyckades min fru, som egentligen är relativt less på mitt samlande, i alla fall bräcka mig med udda loppisinköp...hon fastnade för ett fint garderobskåp i ek för under 300 kr som hon ville ha med hem. Detta låter ju inte helt fel, men är kanske lite opraktiskt när man är på semester...i alla fall slog vi till, vi resonerade så att vi kanske skulle kunna hitta nånstans att ställa det om inte transportfrågan löste sig. Som tur var fick vi hjälp att få hem det och nu har det tillfälligt hamnat i vardagsrummet i väntan på att gästrummet ska renoveras!




Man kanske tycker att detta kunde räcka, men nä, när vi besökte Antikladan i lördags så hittade hon dessa förnämliga fällbara biostolar som vi ville ha med hem...hur nu det skulle gå till...Till slut lyckades vi krångla dem i bilen och nu står de hemma i väntan på lite fix och anpassning för placering i hallen, riktigt kul tycker jag :-)



Det sista fyndet vi hittade på Antikladan var denna tjusiga danska taklampa som ska pryda dotterns rum efter rengöring. Endast 90 kr tycker jag var ett riktigt fynd även om jag inte vet vem som designat. Har någon av er läsare någon aning om vem som kan ligga bakom???

10 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Biostolarna är underbara, skåpet skulle jag också släpat hem. Lampan vet jag inte men kul är den.

trillivippa sa...

Bra jobbat, den okrönte fyndkungen får en bra match från oväntat håll! ;) Biostolarna är så coola, har alltid velat ha ett par just till hallen.

Herr Movarp sa...

Antikladan hade köpt en hel biosalong, så dom har nog fler kvar om du åker ner dit ;-) 350 pix är väl okej för dem tycker jag! Dom hade sålt ganska många fattade jag det som :-)

Yvonne sa...

Oj det var inga små fynd...!!!
Härligt!

Gila sa...

Biostolarna är underbara! Skåpet är inte heller tokigt!

Anonym sa...

Jag har en likadan lampa. Den är köpt på IKEA 1965 eller 1966. Kanske en kopia?

Ann-Charlotte sa...

Biostolar i hallen, helt underbart! Vill jag också ha.

Herr Movarp sa...

Det står Cosmo, Made in Denmark på lampan, tror inte det är samma som IKEA-lampan. Denna är i nog i samma ålder dock. Ikea har ju kopierat en hel del lampor, eller så har ett danskt företag tillverkat den åt Ikea, det var ju vanligt.

Lybtar sa...

Vad skall ni göra med biostolarna?

Herr Movarp sa...

Stolarna ska användas i hallen, vi har ont om utrymmet där så fällbara stolar passar perfekt att sitta på där!