lördag 21 januari 2012

Lite plock blev det och en hylla med

Jag köpte några grejer på loppisen i morse, inga jättegrejer, några glas, lite textil i form av en liten bit grövre tyg och ett midjeförkläde.





Jag hittade också en kul hylla, för att ha småsaker i. Vet inte vilket träslag, möjligen är den fanerad, kanten är i alla fall svart. Tror de här var populära kring 50-talet.



Jo, en katalog köpte jag med, kul när man hittar såna! Denna är från 1967, Borås textil, mest kläder, men kul i alla fall med det tidsenliga! JAg visar lite bilder från den framöver!

19 kommentarer:

La mômes Old fashioned sa...

Hyllan ser ju helt futuristisk ut, har inte sett någon sådan förut.

Hittade, och köpte, sex stycken sådana gröna höga glas idag som du visade upp i ett inlägg i december. 15 kronor styck. Får jag fråga vad du betalade för dina?

Maria sa...

Precis två sådana hyllor har jag fast de är i metall. Inköpta på Designtorget för 10 år sedan och avsedda för CD skivor... Dyra som tusan. Då vet vi var originalidén kom ifrån alltså. :-) grattis till fina fynd!

Herr Movarp sa...

Jadå, det får du, jag gav 5 kr/st. Tyvärr hade ett en spricka i kanten såg jag när jag diskade...men jag har packat ner dem i en låda som följer med till Stockholm, så du kan få köpa/byta dem om du vill! Jag har även ett turkost i samma storlek som följer med!

Borgmästaren sa...

Förklädesfickorna hade charmigt mönster. Är eller påminner om Marimekko. Lustigt uttryck i ansiktet på katalogtjejen. Ser nästan ut som en docka.

La mômes Old fashioned sa...

Haha, klart du fick ett bättre pris ;) Jag ska fundera på om jag vill ha några till!

khina sa...

Hyllan var helt klart Med beröm Godkänd!!

Anna sa...

Härlig hylla! Gillar förklädet också!

Unknown sa...

Fina fynd!

Merle sa...

the shelf at picture four is great! very nice!

trillivippa sa...

Hade en likadan hylla fast i bara plywood när jag bodde hos mina föräldrar, CD-hylla beställd från Ellos tror jag. :) Mycket snygg design.

Prylgalen sa...

oj vilken rolig katalog! Snälla hör av dig gärna om den skulle råka vara till salu. Samlar gamla kläder nämligen.

Mvh Linda

Anonym sa...

Oj vad nostalgisk jag blir när jag ser katalogen. Borås Textil var min morbrors företag. Varken han eller firman finns mer....

Hälsn

Agneta

Ann-Charlotte sa...

Hyllan var magnifik, vilken skönhet!

tinatoon sa...

Hoho, har du lovat bort dessertskålarna (!?!) redan eller får man ställa sig som intressent på dem? :) Är intresserad av både den gröna o den rökfärgade.

Herr Movarp sa...

Nej Tina, jag köper dem ju till dig, alla jag får in till vettiga priser :-) Jag har ju två till i en påse som jag tagit med de senaste veckorna till Fyndservice, men du måste ju vara där också om du ska få dem ;-)

tinatoon sa...

Hehe, ja men d e så svårt nu när jag börjat jobba, men jag var faktiskt där både i lördags (en snabbis) och lördagen innan! :) Ska vi satsa på nu på lördag kanske då? Jag har ju ett par prylar till dig med. :)

TUSEN VASER sa...

Du kan fynda du Benny, jag är imponerad:) Gillar vasen, helt i min stil!

sandra sa...

En sån hylla fyndade jag på loppis förra sommare, fast i metall, som Maria skrev. Trodde först att den var från Ikea, så jag tyckte 50;- var lite för mycket men köpte den ändå, sen visade det sig att de fanns fortfarande och var rätt dyra, så det var ett fynd iallfall. :)

Maria sa...

Hyllan en goding och mönstret på förklädet riktig läckert.