lördag 7 januari 2012

Dagens två fynd

Ingen större kommers blev det idag, ett byte, denna vasen från Lindshammar och en ljusstake från Gustavsberg som jag köpte på Fyndservice.


Christer Sjögren är formgivare, detta är mellanstorleken, jag har många likadana, men i andra färger!

Keramikljusstaken hör till samma serie som en adventsljusstake som jag köpte innan jul. Serien heter Prunella och är formgiven av Karin Björqvist.Enligt information så heter denna del, som har nr 2, Gilleljusstake.
Prunella adventsljusstake, inköptes före jul


11 kommentarer:

form55 sa...

Det var dåligt med fynd här idag också. Några bestick som jag inte skall behålla och ett litet fat som känns som Gefle - mangania med en dekorfigur på.

faaglarna sa...

Vilka av Sjögren-vaserna saknar du?

Brukar springa på den minsta i klarglas och "gråbrun" samt mellanstorleken. Priserna brukar ligga på 20-30 kr. Hojta till om det är ngt du saknar.

Allt det gamla goda sa...

gillar adventsljusstaken skarpt. en sådan hade gärna fått korsa min väg..

Jenny Bäckström sa...

Jag ser Karin Björqvists lilla keramikljushållare relativt ofta, till väldigt blandade priser. Tror de brukar ligga på 50-130 kronor på typ Stadsmissionen, Emmaus och Myrorna här i Stockholm. Vad gav du för din?

Jenny Bäckström sa...

Kul att du visade produktoinsbladen förresten (även om jag inte är ett storfan av just den serien)

Anonym sa...

Vad kul att du införskaffade adventljusstaken före jul-det gjorde jag åxå! Ingen hade brytt sig om den på Emmaus i Borlänge och fanns kvar där sista kvarten av öppentiden. Kostade en tjuga så var det bara att tacka å bocka :-)

Hälsningar Ken i Falun

Jenny Bäckström sa...

Såg din kommentar om Sagittariavasen. Tack för påannonseringen, jag hade missat den som finns på Tradera nu, men det är å andra sidan den jag har redan.

Anna sa...

Karin Björnkvist ljusstaken har vi i stugan. Jag hittade den på en hylla ovanför ett fönster i somras, full av damm, flugor, 25 öringar och småprylar ;) Jag rengjorde den men den står kvar och har säkert nya flugor och nytt damm nu. Gillar adventsljusstaken bättre!

trillivippa sa...

Väldigt snygg färg på Lindshammar-vasen!

Herr Movarp sa...

Fåglarna: Jag ska inventera, men vad gäller de brungrå och de i klarglas så är det i alla fall enbart den största brungrå som saknas, ca 34 cm hög. Jag saknar däremot många i de andra färgerna, oklart vilka som finns, jag hittar nya hela tiden...

Allt DG och Anna: Jag håller med, adventsljusstaken är finare :-)

Jenny: Jag gav en Selma för ljusstaken, jag köpte den mest för att jag hade en del till i serien och tänkte att det var kul att publicera ett faktablad med, det blir liksom mer kött på benen :-) Synd att du hade vasen redan förresten!

Ken: Otroligt nog så köpte jag adventsljusstaken på Ta-till-vara i Borlänge 200 m därifrån, jag gav lite mer för den, men inte mycket :-)

Linda: Visst var den! Jag hade tingat den av min Åseda-vän i Falun om hennes dotter inte ville ha den, och turligt nog hamnade den här som ett byte istället :-)

Cinna sa...

Gott Nytt ÅR från mig, önskar dig många nya roliga fynd under året som kommer;)