måndag 30 maj 2011

En titt på nya kontoret

Jag fick idén att inreda lite på kontoret när jag började på nya jobbet, inte en massa grejer överallt och man kan fylla på lagom mycket saker så att det blir stilfullt!






En golvvas från Ekeby av Atterberg och en Gabriel Ideal-kruka med en Calla i.


Ax-serien från Gefle, perfekt på en låg bokhylla!


Svärmors tunga modell högre i en Risto-kruka från Upsala-Ekeby

Ny dag nya tekniska problem...

Igår funkade det mesta hos blogger, men idag verkar det vara strul igen, jag kan inte få mina kommentarer att poppa upp, vilket innebär att jag varken kan kommentera eller svara...ska testa med en annan webbläsare så ska vi se om det funkar, annars är det bara att vänta igen...

Till råga på allt har min ena epost varit utslagen hela helgen, men den verkar har bättrat sig något nu, mejl droppar in i alla fall. Gmail funkar dock bra verkar det som!

söndag 29 maj 2011

Lördagens loppisar

Jag hann med hela 5 stycken loppisar igår, det var rena inflationen med områdesloppisar i stan och dessutom backluckeloppis på Regementet. Jag hann även med den sedvanliga bordsloppisen på Fyndservice, så det var en riktigt kul runda!



Jag började på Fyndservice och därifrån kom jag hem med den minsta Terma-stekpannan från Gustavsberg, en tjuga och perfekt skick var en bra start!

Jag tog sen en lov för att kolla in ställena för resten av rundan innan jag 40 minuter innan start var på plats på Gettorget för Östanfors årliga loppis. Många hade inte packat upp, så jag borde väl ha åkt dit igen, men jag struntade i det faktiskt. Jag fyndade trots allt ganska bra i alla fall, två Festivo-ljusstakar för 40 kr, man ska inte klaga...Samma dam sålde en stor glasservis från Iittala med, Ultima Thule (och en del Senator-glas) till ett väldigt bra pris, men jag skippade faktiskt den, har varken plats eller lust med fler hela glasserviser utöver de jag redan har. Någon blev garanterat glad att jag inte slog till :-)

Nästa stopp var bakluckeloppisen på Regementet som anordnades av bloggarna bakom Nordingården och Bagarstugan. Enligt utsago en succé, ca 50 säljare vilket är ovanligt mycket för en förstagångsgrej! Denna kommer vi att få se igen, garanterat om jag så ska bidra själv :-))
Fynd då? Jo, jag slog till på en mycket fin Gefle-karott, "Allé", dock inget lock, men det löste sig visade det sig när jag kom hem...



Jag hade rätt lock liggande hemma, snacka om tur!

Jag köpte även en ljusstake i samma serie som denna som jag hittade tidigare. Damen som sålde visste mycket väl ursprunget, hon hade själv köpt den på Boda glasbruk en gång i tiden! Edit: Ljusstakarna kommer mycket riktigt från Boda glasbruk, serien heter "Daisy" och är formgiven av Rolf Sinnemark!


Jag köpte den högre ljusststaken, den andra hade jag sedan nyligen.

Roligt att även den gåtan fick en lösning! Jag köpte även en kaffekopp "Sippa" (inte på bild) från Rörstrand av Maria och Emil med bloggen En omaka kaffekopp, kanon att kunna komplettera samlingarna. Tyvärr saknas ett fat, så om någon har ett KAFFE-fat så är jag sugen! Jag har själv en trave tefat, men vad hjälper väl det...jag uppdaterar med en bild senare.

Innan jag drog vidare till nästa stopp, Lustigknopp, så inhandlade jag lite fika av Lisbeth som jag skrev i förra inlägget, lika gott som vanligt :-)

På de sista loppisarna blev det inga inköp, var dock sugen på 6 st Focus kaffekoppar med fat av Stålhane som såldes på Knoppen, men avstod även här pga att jag inte vill dra på mig en massa överflödiga grejer. Jag hade köpt en kopp om dom velat sälja dem separat, men tyvärr...

lördag 28 maj 2011

Fika.

Det är ju alltid trevligt att ta en kopp kaffe och ha lite gott tilltugg! Det är Lisbeth med bloggen Bagarstugan som står för tilltugget! Lisbeth och hennes man drev café Bagarstugan vid gruvan i Falun i flera år, men sålde verksamheten för något år sen. Bagarstugan var Faluns klart bästa café, gott fikabröd och bra priser, den ena goda överraskningen efter den andra! Idag hade hon tillsammans med en vän anordnat bakluckeloppis på Regementet parkering (företagsby numera) i stan och stod själv och sålde fika, så det blev ett givet köp, bullar och goda muffins. Ingen blev besviken som vanligt :-)




Loppisfynd i torsdags...

Jag har inte riktigt hunnit med att blogga sista dagarna, dessutom har Blogger varit knäppt i flera dagar, det är först idag som det verkar funka utan störningar...men, men, nu har jag samlat mig och fotat lite från en runda på hemvägen från ett kundbesök i torsdags. Jag gillar Sandviken, där finns det fortfarande riktiga loppisar med fyndiga priser :-)





Ett litet lövfat av Marianne Westman för Rörstrand och 4 st Siam-fat från Gustavsberg. Jag har nu 10 st, men inte en enda kopp...


En lite senare kruka, godsmärkt "Made in Japan"


Ett stort Teema-fat/form, en liten Gustavsberg "Pastell" skål/fat och en miniatyrvas från HAK (Herman Kähler).


En vas som kan vara relativt nytillverkad, eller tysk, den har i alla fall en godsmärkning som är otydlig...Karaffen kommer från Ekenäs glasbruk.


Fyra teglas från Iittala, en serie som heter Paula och gjordes 1977-89 (med handtag från 1979), som vi har sedan tidigare, arvegods, men det går ju sönder efter hand, så det är ju bra att man hittar några nya!


En lite rolig bok, Villabyggarboken från 1966. en del kul bilder och reklam, kommer vid nåt tillfälle senare!

Utöver de delarna som har egna bilder, ser man 7 st Gefle-assietter modell KB i Manganiaglasyr, en st Atos-assiett, ett Astra tefat och ett Smaragd tefat.

torsdag 26 maj 2011

Fynden den senaste tiden!

Lite småplock blev det allt...


En italiensk vas, har några delar i samma serie sen tidigare


En mycket fin liten Bo Fajans-ljusstake


En vas som antingen kommer från Sea eller Åseda


Ja, jag köpte vasen, kunde inte låta den stå kvar, den gör sig fint i hyllan trots skadan på baksidan :-)

I övrigt blev det två glas och två tekoppsfat, ett från Gefle (Bonny) och ett blått från Gustavsberg...

onsdag 25 maj 2011

Hur skulle du ha gjort..?

Det första man ser är den stora flisan som är bortslagen i nederkant av vasen och såklart den snygga Mangania-glasyren.



På nästa bild ser ni hur fin den är om man tittar från andra hållet...



Frågan är då skulle jag ha köpt den eller inte..? Om jag nu köpte den, hur mycket tycker ni att den är värd..?

Vasen är 32 cm hög, en riktig bjässe och inte speciellt vanlig.

Det vore kul att se vad ni tycker, var ni lägger er nivå vid inköp, både kvalitetsmässigt, skick och pris!

Välkommen tillbaka i morgon ska jag visa lite fynd som jag gjort!


Uppdaterat:

Hittills kan jag konstatera att det är två som nog inte skulle köpa och fem som skulle köpa om priset var det rätta och man ville ha den i sin samling...som ni ser i nästa inlägg så köpte jag den trots skadan, jag gav 20 kr, vilket väl är okej om den har en sån skada som denna. Hade den sålts utan skada för under 500 kr hade det varit billigt, på en samlarträff hade man nog fått närmare tusenlappen...eller kanske mer!

lördag 21 maj 2011

En vanlig loppisdag för Herr Movarp

Japp, då var vi verkligen igång med vårens loppisar, villaområde efter annat gör årets stora rensning och det finns massor av chanser till fynd! Priserna brukar ligga lågt på dessa, i alla fall här i stan! Det verkar dessutom vara ovanligt många såna områdesloppisar just här, man slåss i princip om de bästa helgerna. Denna helgen var det i tre större villaområden, jag hann dock bara med ett eftersom de krockade och jag skulle med barnen på barnboksfestival när jag var klar. Under morgonen hann jag med det sedvanliga lördagsstället Fyndservice och en stor områdesloppis i området Stennäset!



På Fyndservice lyckades jag fånga in två vaser, en blå från Gefle porslinsfabrik och en gulbeige från Upsala-Ekeby av Göran Andersson (den kan ni även se hos Loppistan som hittat en likadan), en Rimini blu-kruka och en Fuga ishink. Totalt gav jag 65 kr för allt förutom de virknålarna som frun beställt


Vas från UE av Göran Andersson och litet krus från Gefle av Arthur Percy.


Rimini Blu av Aldo Londi för Bitossi, Italien.


Fuga ja, ännu en ishink, nu har jag fyra. Sven Palmqvist för Orrefors!

När jag sedan kom en halvtimme tidigt till områdesloppisen i Stennäset fanns alla möjligheter till fynd. Oturligt nog banades min väg vid de första husen av ett par med samma smak som mig, så jag missade några godbitar, men men, jag ska inte klaga...

Det var drygt 20 gårdar som hade bord ute och på dessa hittade jag följande saker:

En Erik Höglund-vas/flaska
Ett ytterfoder från Gefle och en liten kruka på köpet
Ett ytterfoder Empire från Gustavsberg
En Rimini blu-vas
En gräddkanna Strikt från Johansfors
Ett litet glas, Iittala Ultima Thule
En rökfärgad ISI-vas
En fantastisk skål från ALP (Rörstrand)
Två Gefyr spetsskålar


Reffla-lyktor Gullaskruf, glas Ultima Thule, gräddkanna Johansfors, vas Boda (Erik Höglund)


Ytterfoder från Gefle, en liten planteringskruka och ett Empire ytterfoder från Gustavsberg



Ett mycket snyggt fat från ALP (Rörstrand), 30 pix var som hittat!


Två Gefyr-skålar och ett Argentafat från Gustavsberg


En rökfärgad ISI-vas från Gullaskruf

När vi sedan åkte ner på stan för att besöka barnboksfestivalen och hade käkat lunch, tjatade dottern om att gå in på Myrorna, ni vet det där stället man aldrig hittar nåt och tom skräpet är löjeväckande dyrt..? Jag gav med mig, gick in och hittade en mycket fin Arabia tekanna (märkt GA 3) och 6 st Rosti Mepal äggkoppar. Jag gav 50 spänn :-)


En tekanna från Arabia, vet ej vem som formgivit, men snygg är den! Den har lite glasyrblämmor, men vad gör väl det om hundra år, en Selma var den väl värd ;-)


De här har jag sett tidigare, men aldrig köpt några. 5 kr/st.

Några av grejerna på bilderna, de tre Gullaskrufslyktorna och ett grönt Gustavsbergsfat Argenta (utan silverdekor) köpte jag tidigare, men har inte visat förut! Även denna tekanna AR (svart) från Gefle inhandlades tidigare.



Jag tycker det var en ganska skön start på loppisvåren, om än lite sen. Nästa helg blir det riktigt hardcore, massor av loppisar överallt, se ya then :-)

fredag 20 maj 2011

Koppar som jag inte har - del 2

Denna gång tänkte jag fortsätta med Gefle-koppar, det finns ju så många som jag samlar på :-)

Modellen heter E och är formgiven av Skawonius, utom kannorna som Maris formgivit!



En sådan Cleo söker jag, fast den ska vara svart som kanna och tillbehör nedan. Jag söker även kanna med tillbehör, samt lock med blå knopp till sockerskålen.






Amarant, tekoppar sökes, likaså kanna och tillbehör


Söker tekoppar och kaffekoppar, gärna flera


En Delila saknar jag också, har nåt kaffefat, men vill ha både tekopp och kaffekopp!


Saknar en hel Pärlhyacint, min är sprucken nämligen...


Kan även tänka mig flera Crocus, de är så fina!


Det jag söker är en kopp som heter Polar, i detta fall är det fatet som har Polarmönstret, koppen heter Spinett, men den har jag redan.

Det finns en hel del andra som jag inte heller har, men jag har ju inte ens bilder på dem, så det är svårt att visa :-)

onsdag 18 maj 2011

Fika på NK

Hänger ni med? Jag tar gärna en kopp te i NKs te-rum i Farsta center, i alla fall om det ser ut så här :-)




Det ser ju rätt tomt ut, så vi får säkert plats allesammans :-)


Update: Jag hittade denna exteriörbild på NK, trevligt att se!