tisdag 8 november 2011

Sacco-säcken, en 80-talspryl?

Jag hittade denna annons i en tidning och tänkte att det kunde vara en kul grej att gissa när denna kom till Sverige :-)
Jag hade själv en sån på 80-talet, men var det en nyhet då måntro?

7 kommentarer:

Christin sa...

Trodde också dom kom på 80-talet men av bilderna att döma ser det mer ut som sent 60-tal eller tidigt 70-tal...1969 kanske ? Overaller är ju modernt igen men kroppsstrumporna här är ju snäppet värre :-)

Gunilla sa...

Den kom ganska så tidigt: "Den ursprungliga, oformliga, saccosäcken formgavs 1968 - året före människans första steg på månen - av de tre italienska formgivarna för Zanotta".

tinatoon sa...

Vilken tillfällighet! Här hemma har vi PRECIS haft diskussion om huruvida vi ska köpa en saccosäck till Esmeralda i present eller julklapp, hihi! :)

Allt det gamla goda sa...

den började väl bli stor under 70-talet och på 80-talet när jag växte upp såg man sådana hos väldigt många också..

Gila sa...

Hade en svart under 80 talet...men alltså....vad har kvinnan på bilden på sig?? en sparkdräkt...huga, den behöver inte komma tillbaka...;-)

Ann-Charlotte sa...

Av annonsen att döma så skulle jag säga 70-tal. Jag förfasas också över klädseln, och hon har den i tre olika färger..hua!

trillivippa sa...

Visst hade jag en sånhär på det glada 80-talet. En röd tror jag... Men hade den hunnit bli populär i lilla Karlskrona på 80-talet så måste den ha kommit minst 10 år tidigare. ;)
Och hennes sparkdräkt måste vara en föregångare till dagens onepiece... huva!