torsdag 3 november 2011

Ibland hade man velat vara en fluga på väggen...

...nästan hela gänget formgivare för Rörstrand på ett av få samkväm hemma hos Carl Harry Stålhane 1954.


På bilden ser ni från vänster Sylvia Leuchovius (sittande på stol), Carl Harry Stålhane, Marianne Westman (sittande på golvet), Birger Kaipiainen och Hertha Bengtsson

Undrar vad dom pratade om, vad tror ni..?

5 kommentarer:

AL sa...

Det enda jag undrar över är varför vinflaskan är nere på golvet med Marianne? Skulle det göra bilden festligare enligt fotografen eller la dom inte märke till att det stod en flaska där? Och varför ser Sylvia så sur ut? Sa Stålhane nått nedsättande (han ser ju lite småfull ut). Många frågor.

Allt det gamla goda sa...

åh, den här bilden har jag sett innan. tydligen var det ett ytterst ovanligt tillfälle då de inte umgicks privat annars. jag hade velat ha marianne westmans frisyr och kläder, så tjusig hon är.

Re-dizain sa...

Riktigt trevlig bild!

form55 sa...

Nylund är ju inte med så de kanske pratar om honom.

Herr Movarp sa...

Sylvias min beror på att Nylund inte var inbjuden, men han kom ändå, därför ser Stålhane så uppgiven ut...att Gunnar inte är med på bild beror på att han tog till flaskan lite väl mycket då han kände sig lite utfryst och tuppade utanför bild. Sista flaskan står för övrigt kvar som ni kan konstatera. Hertha tyckte mest att det hela var komiskt, därav leendet, medan en något drucken Kaipiainen som vanligt sitter och ser mystisk ut, liksom hans alster en gåta för massorna. :-)