måndag 18 juli 2011

Tur längs Vindelälven

Jag brukar åka från mina föräldrar via Åmsele och Mårdsele till det ställe där min mormor, moster och morbror bodde en gång i tiden, mina föräldrar har en fallfärdig gammal stuga där med, men den används inte ofta, sist jag sov över var på 90-talet...

I alla fall så passerade vi Åmsele först, där brukar det finnas en loppis i Folkets hus, men i år var den i den gamla kvarnen istället. Inte mycket att hurra över faktiskt, men jag hittade i alla fall dessa två Iittala-glas för totalt 10 kr, vilket ju var billigt! Ska kolla vad de heter, hade inte med mig all dokumentation på semestern (av förklarliga skäl ;-))



I tidningen hade jag spanat in en loppis som skulle starta under denna helgen i Åmsele, några som rensar gamla saker, detta brukar ju alltid vara kul, så vi besökte även den! Vi var där 2 timmar efter öppnandet, men jag vet egentligen inte om många varit där innan, i alla fall hittade jag en del kul saker:

1 Piazza-assiett Gustavsberg av Stig Lindberg
5 st snapsglas Gullaskruf Snoddas, Lennart Andersson
4 st rullar av gammalt hyllpapper, riktigt fina måste jag säga! Det var lite olika mängd på dem, tyvärr var det såklart minst kvar av snyggaste, den vit/rödrutiga :-P





Efter besöket i Åmsele drog vi vidare till Mårdsele och Vindelälvornas loppis. Vi hoppades också att grannloppisen, som drivs av en bekant till min mamma, skulle ha öppnat för sommaren, men det visade sig att dom skulle öppna dagen efter och att dom höll på att packa i ordning, så tyvärr blev det inget besök där denna gången...

Nåja, det var kul som vanligt att titta in hos Carola och Monica, butiken var mer välfylld än nånsin, framför allt hade dom massor av tyger som nog många av er hade gillat, inte superfyndpriser, men förhållandevis billigt i alla fall!








Hittade jag några saker då? Jo då, lite blev det i alla fall!



Plastskålen är svensktillverkad, vi har flera såna sedan tidigare i olika färger, används mest som godisskålar av familjen. Vasen känner ni säkert igen, en sk våffelvas från Reijmyre, formgiven av Paul Kedelv. Finns i flera storlekar och färger!

Coming up: Bilder från en svunnen tid, huset där min mormor bodde!

4 kommentarer:

trillivippa sa...

Inte illa med en Piazza-assiett och så fina hyllpapper! Våffelvasen är också en riktig läckerbit.
Hoppas att du inte är mätt på fynd nu... ;)

Gila sa...

Hyllpapperet var jättefint! Tygerna....åhhh vad jag önskar att jag åkt dit...men som sagt mitt ressällskap ansåg att det var för lång avstickare från Umeå...

Herr Movarp sa...

Det var bra utdelning på den resan, synd bara att grannloppisen till VIndelälvorna inte var öppen, där brukar jag fynda mest :-) - Gila, det är ju en bit från Umeå, 11-12 mil enkel väg, man ska nog göra en dagsutflykt dit och käka i Mårdseleforsarna om man åker hela vägen därifrån. Iofs passerade man en antikaffär och 5 loppisar ovanför Vindeln + de två i Mårdsele som är sommaröppna, så det är en del att kolla in om man vill...frågan är väl som du säger vad sällskapet vill ;-)

Allt det gamla goda sa...

åh vad många fina tyger du fick med i inlägget! förresten, bilder från en svunnen tid, interiörbilder från en gammal ångermanländsk korsbyggnad, handlar ju mina senaste inlägg om! den skånskaste av skåningar har varit uppe i norr (jag), haha. kika gärna in!