söndag 17 juli 2011

Mer Västerbottensfynd!Jag hittade 3 stycken Lindshammarvaser av Christer Sjögren hos Rödå Antik, ett ställe med ganska styva priser i allmänhet, jag köpte 2 av dem, färgade varianter i två storlekar, medan den största fick stå kvar i hyllan pga att den var belagd med kalk på insidan. Alla som försökt rengöra kalkavlagringar på klarglas vet ju hur svårt det är att få bort dem. I annat fall hade jag slagit till på den med med tanke på storleken! Vaserna är formblåsta i grafitform och lanserades i mitten av 1960-talet, har ju visat flera tidigare, bl.a. mina golvvaser i rött och blått glas.

100 kr gav jag för båda, lite mer än jag brukar, men billigt för den butiken ;-)

Coming up next: Besök hos Vindelälvorna och diverse loppisar längs vägen till "fiskeparadiset" som vi brukar besöka årligen :-)

3 kommentarer:

Maria sa...

Vackra!

Niles sa...

Gud vilken underbar blogg! Måste tipsa min mor som är helt galen i porslin!

Vad händer annars idag?

Sandra sa...

Kalkavlagringar ja: Får man bort dem över huvud taget? Och i så fall: Hur? Har försökt med Perstorps ättika men det tog inte allt.
Jag hade en glasbringare som verkade vara missfärgad uppe i halsen, just där (blom?)vattnet antagligen hade stått. Jag var jätte förbluffad för det gick absolut inte att få bort!
Kanske det redan finns ett inlägg om kalk och annan smuts på glas som jag har missat? Vore tacksam för länken i så fall!