onsdag 20 juli 2011

Hemrese-fynd!

Vi stannade inte på så många ställen på hemvägen i måndags, men fina fynd kan man ju hitta ändå!

Fick ett tips om Nolaskogs biståndscenter nära Örnsköldsvik av Gila, vilket visade sig vara toppen! Jag hittade de här två föremålen från Upsala-Ekeby och spanade in en massa annt fint!

Första fyndet var en vas av Viking Göransson som gjordes 1953-59, del i en serie av vaser och skålar. Min har numret 707, men storleken stämmer inte med informationen i boken eller hos Grödinge, min hamnar mitt emellan vas 707 och 708 i storlek. Lite mysko...men en förklaring kommer säkert! Edit: Måtten är fel på Grödinges hemsida, vasen är nr 707 och ska vara 25,2 cm hög vilket stämmer!Det andra fyndet var en skål av Anna-Lisa Thomson i det jag kallar "mjukglasserien", jag har ett fat och en vas sedan tidigare!
Jag köpte även en liten sockertång, den var fin och priset 10 kr gick inte att pruta på! Överlag var det väldigt bra priser och det fanns fler saker som jag kunde ha köpt, men jag höll mig från fler inköp denna gången!
Vi stannade i Sundsvall och käkade lite, då tog jag en titt på Prio 1, det enda stället som var öppet och jag hittade faktiskt ett lite udda fynd där med, en ljusstake från Hyllinge glasbruk, formgiven av Bengt Orup!

Det blir lite lugnt en dag eller så med fyndrapporter några dagar nu, men sen återkommer jag förhoppningsvis med fler fynd!

5 kommentarer:

trillivippa sa...

Spännande Orup-ljusstake, har aldrig sett att han gjort något i den stilen.
Hörde från Jan att du eventuellt var lite sugen på min Aslög-kopp, stämmer det?

Yvonne sa...

Åh, fina fynd!
Norrland har bra loppismarker ;)
Lite långt mellan loppisarna bara...

monamie ny blogg! sa...

ser fram emot fler fynd :-)

Allt det gamla goda sa...

en sådan trevlig sockertång har jag också, hittade den på soptippen! konstigt att folk kan slänga fina saker. min är i nysilver, den börjar mörkna så snart är det dags för en putsning!

Gila sa...

Skoj att du fyndade på NBC. Väntar med spänning på fynden från er loppistour!