lördag 20 februari 2010

Fynd från antikmässan i Älvsjö...

...kunde man ha haft om man varit där, men tyvärr kom det saker emellan så det blev ingen resa, så i stället fick jag hålla tillgodo med en loppisrunda i hemtrakterna istället! Vi får hålla koll på fynden från mina bloggkollegor som besökt mässan idag, en bloggarträff skulle ta plats kl. 14. idag i caféet som jag tyvärr också missade...nåväl, vad är väl en bal på slottet...suck.

Min runda idag då, gav den något? Jovars, här är fynden:

1 st tallrik från UE, "Argilla", nr 2604, design Ingrid Atterberg
1 st vas Bo Fajans (och för en gångs skull felfri!)
1 st litet fat från Jie
1 st kaffekopp, Rörstrand "Palma grön"
1 st naggat fat UE från serien Fyris, design Sven-Erik Skawonius (jag köpte det mest som referens till serien, har några finare delar som jag ska visa senare)
1 st blå glasskål Uppdaterat: Skålen kommer troligen från Åfors och är en del av Bertil Valliens serie med blått glas från 1960! Tack Maria på PES!
2 st små karaffer i glas troligen svenska, möjligen Reijmyre
1 st liten blå glasvas, "Made in Sweden"Sannolikheten är stor att jag hade handlat för mer än 200 kr på Älvsjömässan...men dessa saker kom i min ägo för mindre än så :-)

12 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Många fina fynd,Vi hade tänkt åka till älvsjö idag,men det kom för mycket snö imellan,tyvärr det är alltid lika roligt

Randiga Tråden sa...

Jag ska dit imorgon, få se om det blir något spännande.

Helena sa...

Gillade kaffekoppen. Den kändes inte speciellt "typiskt dig" på nåt sätt... Men läcker! Hur identifierar du allt glas? Jag kikar ofta på glas under mina rundor men hittar aldrig någon märkning. Har du några speciella kännetecken???

Herr Movarp sa...

Helena: Kaffekoppen är inte heller en av "mina" modeller, så den ska nog ut med lite annat på Tradera snart (när jag hinner)...men priset v ar så bra att jag inte kunde låta bli :-)

Glas ja...det är svårt, men vissa grejer har jag sett tidigare på nätet eller i böcker, då är det enklare, annars kollar jag i forumen, där finns mycket info. Jag brukar oftast komma ihåg det jag sett på bilder, vilket underlättar. Sen finns en del knep, glasets färg är ofta lite typiskt olika glasbruk, stilen på grejerna, glastjocklek, ibland finns ju etiketter då är det enklare. Läsa mycket fakta hjälper innan man lär sig känna igen saker...men jag är inte så bra, man känner igen stilen från 50-60-talet, t.ex kan det finnas kulslipade märken mitt under, då vet man att den är "rätt" årgångar...men som sagt jag har mycket okänt i mina "lådor" :-)

Yvonne sa...

Jätte fin Bo-vas! Den hade jag helt missat...
Gillar den skarpt!

Nästankusin Erica sa...

Något för dig?http://www.tradera.com/Ovanlig-GEFLE-burk-FURUVIK-Berit-Ternell--auktion_201102_107831235

Bor inte hemma den här månaden är dock fortfarande intresserad av ISI-karaffen med stötta proppen, fnderar fortfarande på Colorado,tallrikarna är dina men jag har inte riktigt bestämt mig om jag skall göra mig av med krydddelarna isf kommer jag nog byta ut de färgade jag har mot de svart/vita delarna, saknar då bara "Ruskan"!!!

Carola sa...

Hej herr Movarp.
Den lilla blå vasen kanske kan komma från Åseda. De var ju väldigt bra på att göra lab-föremål ett tag. Jag har några likadana med etiketten kvar (annars vete katten om jag har kunnat placera dem rätt)

Kullan från Falun

Herr Movarp sa...

Carola: Det kan säkert stämma att det kan vara Åseda, men en sak har jag lärt mig, det finns många glasbruk som tillverkade liknande vaser och alla liknar dom varandra...:-)
Jag har kolvvaser från Elme, Bergdala, Lindshammar, Gullaskruf och så klart Åseda...det skiljer väldigt lite på standardmodellen.
Bor du här i stan eller är du bara lokalpatriot i allmänhet..? ;-)

Carola sa...

Hej Movarp
Det beror på vilken stad Du menar.
Är det Falun så javisst är det så.
Kanske har vi sprungit på varandra på lördagsmorgnarna, vem vet.
Hälsningar

Herr Movarp sa...

Carola: Jo, det var Falun jag menade :-) Inte omöjligt att att vi stött på varandra då!

Carola sa...

Ja, då återstår bara själva identifieringen då. Hur löser vi det tycker Du? Röd nejlika i knapphålet, FK under vänster arm eller vanliga mailadressen kanske.....
Curiosity killed the cat, men så illa skall det väl inte behöva bli.

matilda sa...

åååååh jämt såna fina fynd! härligt att det blev såpass mycket saker för lite pengar med. Helt otroligt hur duktig du e, på alla olika modeller