måndag 11 maj 2009

...till Britsarvet...

...och en områdesloppis som inte var någon större upplevelse om det inte varit för en fantastiskt trevlig familj som bjöd på kaffe med fynd!

Jag parkerade utanför huset och gick in, den gamla tanten erbjöd mig kaffe, men jag sa artigt att jag skulle ta en titt hos henne och sedan gå runt hela kvarteret och komma tillbaka för en kopp efteråt! Jag hittade en liten Lindshammar-vas (Gunnar Ander) som hon vill ha en femma för, och så sa hon att jag skulle vänta lite för hennes barn höll på att bära ut mer...plötsligt stod jag där med ett fantastiskt stort fint Rörstrandsfat i ljusblått i handen! 20 kr ville hon ha för det...snacka om fynd! Skålen är en California av Carl Harry Stålhane för Rörstrand.

Jag tackade för mig och sa att jag återkommer för kaffet om en stund! På rundan runt var det endast 5 bord, en äldre herre hade ganska fina saker, men jag avstod eftersom jag inte ville bränna det sista på något jag inte gillade till hundra procent! Han hade flera fina Rörstrandsföremål, en del från Gefle, lite fint glas, och ett Bitossi-djur i grönt och blått (Italien), signerat/stämplat under, men jag köpte den inte eftersom den var ganska krackelerad.

Det var bra att jag sparade lite pengar kan jag säga...inga mer fynd på rundan, så jag gick tillbaka till starten och den snälla tanten för kaffe...det var då jag såg att dom plockat ut ännu mer! 6 svarta enkla Ekeby-assietter, toppfina med etiketter kvar och en lite vas/skål från Gustavsberg i samma glasyr som Argenta-föremålen, men ingen silverdekor. Totalt blev det 35 kr...

Man blir ganska matt efter en sådan "fyndig" dag, så när jag kom hem vid 14.30 fotade jag lite och sedan slappade vi resten av dagen!

4 kommentarer:

Sara sa...

Wow, vad fint Rörstrandsfatet var!

Mimi sa...

Jag tyckte om skålen utan silverdekor, härlig form!

Unknown sa...

Det blå fatet är grymt!

Herr Movarp sa...

Ja visst är det! Det är ett Rörstrandsfat som hör till serien California, det är oklart vem som formgett serien. Det finns massor av olika delar, skålar, vaser mm. den vanligaste färgen/färgkombinationen är rött och svart!