söndag 3 maj 2009

Lördagens snabb-fynd

Vi hade gäster igår, så största delen av dagen gick åt för att handla, laga mat och städa. Jag var tvungen att åka och köpa ett nytt batteri till bilen, fick starta med kablar två gånger dagen innan trots laddning emellan.

När jag då var ute svängde jag förbi det vanliga ställen på lördagarna, där det aldrig brukar gå att hitta något senare än 20 minuter efter dom öppnat. Döm av min förvåning när jag hittade dessa små saker:

1 st blomkruka 50-tal, 5 kr
5 st gröna glasskålar Gullaskruf "Vineta" (Kjell Blomberg),35 kr
1 st Gefle "Pigg" tillbringare i toppskick, 75 kr (efter prutande)

Summa: 115 kr

Tillbringaren blir en extra till de serviser vi använder, Furuvik mfl.

5 kommentarer:

loppisfia sa...

Jag försöker jämt hitta "vineta" på loppisar osv men lyckas aldrig, dom är så söta!

Helena sa...

Tillbringaren gick hem här! Jag har rörstrandsfat som heter Trio -dekoren påminner lite om Pigg! Kul med oväntade fynd!

Herr Movarp sa...

Fia: Ja, dom brukar inte dyka upp allt för ofta tycker jag, men lite har man ju sett! Jag slog till på efterrättsskålarna för att priset var rätt! Jag har sett en cool grej som jag visade i ett inlägg på forumet PES, samma gröna sköna stil men ett kakfat i två våningar, tyvärr var loppisbudgeten tom för dagen så det blev inget köp...

http://www.precisensan.com/antikforum/showthread.php?t=16800

Herr Movarp sa...

Trio ja, den är snygg! Det finns koppar i den dekoren vet jag, har sett dem på Tradera! Om jag hittar en bild ska jag skicka den!

Jag samlar inte egentligen på Pigg, har bara några få delar som jag fyndat, men denna ersatte en annan likadan kanna som var i en annan dekor, rött och svart, den hamnade nu istället i "sälja"-hyllan... :-)

Tanten som sålde hade flera Pigg-delar, men dom var krackelerade, då tycker jag att priset ska vara mycket lägre än hon ville ha, så där blev det ingen affär!

Libby sa...

Befriande att se att allt inte kostar tre kronor på dina loppisar :-)