måndag 25 juli 2011

Resan, dag 1, torsdag

Jag mötte upp med de andra på resan i Gävle, vi möttes utanför Myrorna för ett återbesök där, för min egen del var det minst en månad sedan sist jag var där...
Ingen av oss gjorde några fynd, så vi drog vidare till två st Röda-korsbutiker, den första på Brynäs bjöd inte heller på några större överaskningar, däremot så fyndades det en del på Röda korset i Bomhus, jag köpte två små glasskålar, en Reffla och en Vineta för en tia. Det stora fyndandet bjöd istället Femtiotalsjakten på som ni kan läsa här! Gissa om vi andra var avis :-)

Vi besökte Handelskompaniet och köade sen lite på Erikshjälpen där jag hittade 2 blomfat från Bo Fajans, men det var nu Form55 som handlade mest, hans skärbräde-fynd kan ni läsa om här!

Jag träffade en del bekanta ansikten och hörde rykten om att ägaren till en av Göteborgs "finest stores" köade tillsammans med oss på vägen in :-)

Innan vi drog från Gävle hann vi även besöka Prio 1 och käka lunch på Söder, samt dricka finkaffe på Lido :-)

På Prio 1 hittade jag faktiskt lite kul saker, tygerna/gardinerna jag visade i förra inlägget och en 3-liters Rostiskål i rött, priserna var fyndiga kan man säga ;-)

På väg mot Sandviken stoppade vi i Valbo för ett besök på Biståndsgruppen, jag hittade flera saker, en bägare vas Gefle av Maris och en hänkelvas från Gefle av Kjell Blomberg samt några Spisa Marin-assietter, så nu har jag utökat båda de Gefle samlingarna med varsitt objekt!




Den högra mindre Gefle-vasen av Mari Simmulson fyndades denna dag liksom den vita varianten av vasen B3 av Kjell Blomberg

Vi stannade även till för att kolla på Nybo kafé som gjorts om en del och konstaterade att det fanns en loppis där med (Nybo loft, övervåningen i inredningsbutiken)! Överaskande nog tror jag att vi alla gjorde fynd där, jag hittade en lite hushållskruka från Gefle samt en väckarklocka och Porslinan hittade en Astra sockerskål åt mig (Tack!), totalt gav jag 30 kr för alla delarna :-)



När vi ankommit Sandviken tog vi en titt hos superfyndarstället PMU, jag hittade en del småsaker men la tillbaka dem när jag såg den horribla kön...ingen större förlust dock!

Ånyo bjöd på lite smått och gott, jag köpte en Arabia-burk, den klassiska modellen med lock, men en dekor jag aldrig sett tidigare. Den pryder nu mer hyllan bredvid alla Gefleburkarna i samlingen :-)


Arabia köksburk i kul randig dekor!

Vi besökte även en antikhandlare i stan för en titt och Rutger fyndade en fin litografi som Eli visade häromdagen!

På vägen mot Falun åkte vi via Järbo och Kungsgården där det blev en del fynd, först hittade jag en liten Bo Fajans-miniatyrvas på Auktionshallen och sen hittade jag lite prylar på en gårdsloppis vid vägkanten, en Gullaskrufsvas av Gehlin (se på bilderna från igår), en gräddsnipa modell SA från Gustavsberg och en gammal lakritsburk från Fazer som jag tyckte var charmig! 15 spänn för de sista tre grejerna och det dubbla för miniatyren!


Den högra miniatyren köptes i Järbo, de övriga köpte jag i Hedemora i april.


Dekoren på denna skulle inte riktigt användas idag, men den är naiv och charmig!

Vi drog vidare mot Falun och gjorde något stopp till, men jag fyndade inget mer den dagen. Ja, möjligen var det ett fynd med hembakt fika efter en lång dag, men fikabrödet hade jag ju bakat själv så det räknas väl inte ;-)

Nästa: Fredag och ett blött fyndande...

5 kommentarer:

eli sa...

Vad roligt att återuppleva torsdagen! Hoppas du fortsätter att berätta om vår resa i samma stil!

monamie ny blogg! sa...

Vilken resa och roligt att besöka så många ställen som ni verkar gjort! hade jag bott närmre hade jag velat följa med er ;-) Föll för köksburken!

Anonym sa...

Tur att det kommer fram nya fynd och nya loppisar för oss andra loppisbitna som inte var med på er loppistur!!!!!!

Kerstin sa...

Verkligen intressant med Arabiaburken! Den finns inte i min Arabiakatalog från början av 60-talet, men inte med de andra dekorerna heller. Gissar att de är senare.

Yvonne sa...

Å vilka fina fynd du gjorde på torsdagen!
Diggar verkligen "lakritstrollen" ;)