onsdag 15 december 2010

Mer Fyris

Eli på Femtiotalsjakten frågade mig om hushållsserien Fyris från Upsala-Ekeby häromdagen och eftersom jag ju har några delar så tänkte jag att jag kan visa lite bilder! Först lite bilder som jag hittat på nätet, hope nobody minds :-)Mina delar då? Jo, förutom ett naggat tvådelat fat som jag inte hittar igen så har jag en del karotter och kastruller..

Jag har bara ett lock, som följde med den gröna kastrullen så jag letar efter fler, vi får se om det dyker upp eller om jag ska göra mig av med denna vackra serie :-)

9 kommentarer:

trillivippa sa...

Finns det assietter i den här serien också? För i så fall tror jag att jag har två sådana i den vinröda färgen... :)
Tycker att de här kastrullerna är så grymt snygga! Såg en vinröd med vinrött lock på min favoritloppis, kostade bara 20kr men det var ett jättenagg på den så det blev inget köp. Men jag har fortfarande kvar ett foto på den i mobilen...

Eli sa...

Inser nu att detta är Skawoniuslinjer. Släkt med Karlskronamodellerna "Karla" och "Mums" av samme man.

Anna sa...

Så underbara former!

Herr Movarp sa...

Trillvippa: Vet ej, men det kan säkert finnas...synd att du inte köpte kastrullen, du kunde kastat den och skickat locket till mig, lätt att jag betalat 20 kr för ett lock!

Eli: O ja, väldigt Skawonius, kanske då främst Karlskrona som du säger.

Anna: Ja, underbara!

Lybtar sa...

Fantastiskt fina.
Har inte sett dem tidigare. Kul inlägg.

LOPPISTAN sa...

Åh, så fina! Det är sådana här färger och former som får en att bli en loppista. Nu blev det ytterligare en ny serie upp på önskelistan :)

Fru Ekeby sa...

Wasabi röran finns nu på min blogg!
Tack för namnet på te glasen : )

trillivippa sa...

Mina assietter är märkta SES 20 och har samma vinröda färg som Fyris-kastrullen jag hittade, lite liknande form också (rund med två "spetsar"). Har en bild på dom här: http://3.bp.blogspot.com/_GAfNLyRVHXo/TNWtl_S6YfI/AAAAAAAAA3c/T1i-pdvi6mU/s1600/CIMG0664.JPG (fast blixten gjorde att de ser hemska ut i färgen...)

Och det var ju himla synd att jag inte tänkte på att någon kunde ha nytta av locket. Måste bli bättre på att köpa hem alla udda delar jag hittar, alltid är det någon som kan behöva dom!

Herr Movarp sa...

Onekligen är de lika! Jag drar samma slutsats som dig, att de hör nog till samma serie! Jag känner egentligen inte till så mycket om denna serien, hittar den inte heller i UE-boken konstigt nog!