lördag 13 november 2010

Veckans fynd!

Under denna vecka blev det lite grejer trots sparplanen och förkylning som hindrade mig att åka ut!Det mesta köpte jag på Erikshjälpen, utom besticken och brödstället som jag hittade på Myrorna. Den stora karotten från Rörstrand, "Primula" var ett riktigt fynd, superfint skick och priset ja, 50 spänn...till det kom en gul ljuslykta i glas och två kantiga Vineta-skålar.

Idag var jag och lämnade ett paket, några tallrikar som jag sålt på Tradera, då gick jag en snabbis runt Fyndservice loppis, detta var vad jag hittade:Vasen från Gefle heter A8 och är formgiven av Ingrid Atterberg. den finns i olika glasyrer, denna blå heter Lagun!


En Reijmyre-ljuslykta Pärlan, ett snapsglas Iittala Paadar (som jag slog sönder när jag kom hem...) och ett förstoringsglas, perfekt för den som vill kolla in signeringar i glas mm.

6 kommentarer:

A-L sa...

Lagun-vasen var otroligt fin.

Re-dizain sa...

Vilka gobitar du hittar jämt...du har kompetensen det vet man ju men du måste också vara en lyckonisse! Atterberg vasen hade jag i turkosa med gulaktig insida. Den hamnade i fel låda och åkte till tippen i stället!

Herr Movarp sa...

Ja, den varianten finns på bild i boken om Gefle-porslin som kom i år, den är nästan finare tycker jag!
Jag säger som jag sagt flera gånger förr: Alexander Lucas-tur...saker och ting bara dyker upp framför mig :-)

TUSEN VASER sa...

De fynden går inte av för hackor!

TUSEN VASER sa...

Jag igen! Idag är det ett år sen jag startade bloggen och du var en av dem som kommenterade det första inlägget. KUL!

trillivippa sa...

Är helt förälskad i Atterberg-vasen, snygg färg och snygg form!