söndag 7 november 2010

Retrodukning...

...eller vad blir det för mat..?

På bloggen Form55 har Jan startat upp ett litet tema om dukningar som jag tänkte haka på!

Jag hade svårt att bestämma mig för vad jag ville visa, har ju en del att plocka fram ur gömmorna, men så tänkte jag att det får bli det som dyker upp :-)

Jag kör lite blandat tema och delar upp inlägget i tre delar, så får vi ser var det slutar!

"Breakfast for two" kallar jag den första dukningen, på tu man hand kan man ha det fint, i alla fall om man plockar fram lite ur skåpen!Jag tänkte mig en rejäl frukost, då passar det väl med dessa platåtallrikar från Gustavsberg fyllda med ägg, bacon och annat gott! Besticken är Nilsjohans "Singoalla" av Adam Thylstrup som jag precis kompletterat upp.
En god kopp te eller två serverar jag ur mina fina Rörstrandskoppar i pastellfärger, blått och gult, ur en Kolorita-kanna även den från Rörstrand. Eller förresten min fru vill nog gärna ha varm choklad, så burken med Ögonkakao åker nog fram på bordet med...har ni testat det förresten, gammeldags varm kakao? Rör ihop kakao, socker och grädde, späd med varmt vatten till färdig dryck! Mums!Äter man gott så kanske man behöver lite salt och peppar, kryddkaren i teak som jag parkerat på en liten assiett av Stig Lindberg, "Triangel" ur serien "Accent" som består av LA-tallrikar med udda dekorer.Frukostmaten har jag lagt upp på ett Taverna-fat av Carl Harry Stålhane för Rörstrand, apelsinjuicen serveras ur den fina glastillbringaren från Reijmyre och en vacker bukett av sommarblommor doftar gott ur den solgula vasen från Åseda.Kan det bli bättre..?
Next up: Middag för fyra med fisk på menyn!

4 kommentarer:

KATTCHING sa...

tjusig dukning! och tjusig vas förstås! ;)

Anonym sa...

Åh va fint det blev. Har kollat runt hos er alla. Vad kul det måste vara.Har ju ingen egen blogg.
Berit

Annette Grandin sa...

Den gula tekannan slår det mesta jag sett av tekannor - fantastisk!

Fina dukningar - havstemadukningen var väldigt vacker.

Lybtar sa...

Snygga dukningar allihopa. Vet inte riktigt vilken jag gillar bäst. Kanske skulle det kunna vara den med alla fiskar, tyckte den var lite rolig.