lördag 6 november 2010

Vasfynd mm.

Loppisbesöken har inte varit så många under veckan, försöker hålla igen och inte handla så mycket som jag inte har hjärta att göra mig av med, tanken är att fortsätta spara pengar till resan, så det en del av det jag visat/visar kommer ut på Tradera utan att passera gå...

Men, men som alltid är det saker man inte vill göra sig av med...som dessa vasfynd t.ex. från i går och idag!


Den lilla ljusblå PO Ström-vasen har en nagg, men kostade inte mycket så den fick äran att hamna i hyllan. Inköptes på Falu Second hand.


Dagens fynd var verkligen fynd i ordets sanna bemärkelse, denna felfria, ovanliga trio från Gullaskruf, var nästan gratis! Fyndet gjordes på en byaloppis i Kniva utanför Falun, trots att jag inte var först bland fyndarna :-) Formgivaren är Kjell Blomberg och den största vasen heter KB65/15, möjligen har de andra en annan beteckning! Edit: De tre vaserna är en staplingsbar serie som också kallas "Trioflora"

I övrigt har jag hittat en hel del trots få loppisbesök, här några bilder!


Niva snapsglas från Iittala


Okända glas, forskning pågår...men nog känns det som Iittala...


"Lilla Ett", den minsta storleken (snapsglas) från Johansfors. Dessa såldes av KF, formgivaren är ej fastslagen. Ni kan läsa mer här och här om dem hos Kerstin!


Teglas Tsaikka från Iittala, en blå tillbringare i glas, en orange Åseda-vas, en fin vas i klarglas, 12 st assietter varav åtminstone 8 är från Gefle, en Reffla ljuslykta och ett Variant tefat.

3 kommentarer:

form55 sa...

Det var inte dåligt för att inte ha letat så mycket!

Herr Movarp sa...

Nej minsann och billigt var det åxå, tror jag gett ca 250 kr för hela veckans fynd :-)

Retrolux sa...

Jag hittade en hel hög med Hellas idag i olika format på loppis. Lämnade dem dock åt sitt öde och en annan köpare. De var dock billiga. Men man kan ju inte köpa allt man vill ha. Eller?

Hittade också svarta assietter, en hade en mycket otydlig märkning, misstänkt likt Gefle. Men även dessa lämnades åt ett annat öde...