tisdag 23 november 2010

Tulavippan revisited...

I söndags åkte jag för att hämta en skål som jag vunnit på Tradera, en fin pjäs som jag ska visa i ett eget inlägg inom kort, då passade jag och sonen på att ta en extra tur och besöka Tulavippan i Gagnef. Som vanligt blir man inte besviken när man väl tar sig dit!


Ännu en ljusstake i teak och mässing, nu har vi fem stycken, men jag tänker fortsätta köpa då vi har många fönster...en trave Gefle-assietter i Mangania-glasyr, till kaffekopparna, tre glöggmuggar från Ekeby, jag har flera såna sedan tidigare, kanske kan det bli ett julpaket, vem vet ;-)
Utöver vaserna som ni kan se detaljbilder på nedan var det också en liten fräck vas, en hel femma kostade den...Ekeby glöggmuggar, de här finns i flera olika färger och jag tror det är Ingrid Atterberg som ligger bakom dem...


En Åseda-vas i en ovanlig färg!


En liten fyrkantig vas i en märklig gulbeige färg, ganska säker att den är gjord på Ekenäs glasbruk, jag har en större i samma modell men i en annan färg!


En helt okänd rödorange glasvas, kan den vara finsk månne? Rihimäki kanske?


Dagens bästa fynd, en otroligt fin Gullaskrufsvas av Kjell Blomberg från 1955, KB 55/44. Vasen är hela 28 cm hög, men det finns även en 22 cm hög variant. Den finns i flera färger, bl.a. indigo och turkos.

6 kommentarer:

Skaffaren sa...

Vilket flyt!

Anna sa...

En identisk elljusstake köpte jag i helgen. Tyckte den var ganska maffig och hade snygg vinkel på armarna. Det verkar ju finnas väldigt många varianter men i samma stil. Önskar att jag hade varit i Gagnef och knipit den innan dig, så jag hade haft ett par :)

Eli sa...

Kjell Blomberg-vasen är en skönhet.

trillivippa sa...

Otroligt vilka snygga vaser du hittar! Jag lyckas aldrig fynda några fina och så får du med dig ett helt gäng från ett och samma ställe, det är inte rättvist. ;)

Herr Movarp sa...

Japp, riktigt flyt!

Anna, jag tror jag har en likadan till med, men vi har inte packat upp julen ännu, får återkomma om det!

Eli: Oerhört vacker! Jag kommer dessutom ihåg att jag såg den där sist jag var på plats för kanske en månad sen, men denna gången kände jag igen den eftersom jag precis diskuterat frågan med Gullaskrufs-expertisen! Vilken flax att ingen köpt den :-)

Trillvippa: Ja, visst är det grymt flyt :-) Rättvisa? Finns det nåt som heter det...? Då hade jag ägt en helvägg Stringhylla vid det här laget, missade en sån med en hårsmån...

Lybtar sa...

Otroligt hur bra fynd du gör.
Nu är vi så många som letar ljusstakar att det nästan är lite provocerande att du lyckas hitta två på så kort tid :)