torsdag 19 november 2009

En stämningsbild


Total osannolikt...eller vad säger ni..? :-)

Ett förtydligande: Jag hade alltså 6 st glas när veckan började, jag hittade först 6 st nya glas, sen 4 st glas och en tillbringare inom en vecka, på två olika ställen...stor sannolikhet...? Skulle knappast tro det...

7 kommentarer:

Libby sa...

Förstod inte det där med osannolikt? Men vacker samling. Tillbringaren är ju en dröm.

Herr Movarp sa...

Kanske lite luddigt, jag ska göra ett förtydligande...Hur stor är sannolikheten att man inom en vecka först ska hitta 6 st glas och sedan 4 st glas och en tillbringare i samma serie på två olika ställen..?

Unknown sa...

Lyllos dig! Osannolikt snyggt.

Yvonne sa...

Nu sitter jag här avundsjuk igen!

loppisfia sa...

oj oj! vilken samling!

backagardsvagen sa...

Du har en väldigt fin samling! Och stor måste den vara också... Angående den här bringaren: Är du säker att tillbringaren är formgiven av Kaj Franck för Nuutajärvi? Kan det inte vara Björkshult? Såg en bild på en gulbrun bringare som såg exakt likadant ut, glaset var lite bubbligt, men formen och måtten stämde, och den var etikettmärkt med Björkshult.
Vore klart väldigt kul om det verkligen är Franck för jag har precis samma (25cm hög, 12 cm upptill där den är som vidast), plus en liknande, lite annan modell, högre, smalare, lite svängd i midjan - vet ej var den kommer ifrån. Var kan man få reda på sådant, vilka bloggar eller hemsidor rekommenderar du?
Vore mycket tacksam för svar där jag sitter i Wien, långt från smeten...

Herr Movarp sa...

Hundra kan man ju inte vara, men den följde med glasen och är i exakt samma glasfärg som några av dem. Glasen är garanterat från Nuutajärvi, har flera storlekar av dessa, de är svåra att blanda ihop med andra glas. Jag har också Björkshultkannor och massor av bilder, men ingen av dem är exakt likadana, även om de är mycket lika...jag ska mäta min kanna vid tillfälle så kan vi ju se om den är lika stor!

Jag har egentligen inga bra tips på var du ska leta, men jag har ju en del kannor i alla fall om du letar i bloggen, är osäker på hur väl taggade alla inläggen är så du kan få bläddra lite...Tradera är också en bra bildbank att hålla koll på, där hittar man ju ofta bilder och beskrivningar!