torsdag 10 juni 2010

Plåtburkar och en wunderbar skål

Jag skulle ju inte köpa så mycket som ni kanske minns, men har svårt att låta grymma fynd stå kvar i hyllan...på lunchen idag var jag in på Myrorna i Gävle och hittade ännu en Erik Höglund-pryl, en koboltblå vas, signerad och allt för 25 kr! En kille som jag känner där sa: -Där är är den ju den som jag såg i en låda och skulle prismärka, den försvann bara...jag hade inte satt det priset om jag märkt den... -Alexander Lucas-tur, sa jag till honom :-)

Bild kommer, glömde fota den ikväll!

I Sandviken fyndade jag fler fina grejer, det är kul nu när lite fler ställen öppnar för sommaren, jag traskade in och spanade i hyllorna och vad får jag se? Jo, denna fantastiska skål från Stavanger flint, handmålad och formgiven av Inger Waage för endast 70 kr! Ni kan läsa och se fler bilder på webbsidan Inger Waages arbeider! Jag vill gärna samla på de här, det verkar finnas många, men de blir inte billiga när de väl dyker upp på Tradera eller andra sidor i Sverige, många norrmän har detta som ett samlarområde!






Jag hittade två teburkar från en svensk firma som hette James Lundgrens theer, fanns i Göteborg en gång i tiden står det på burkarna. Blir perfekta att ha te i, dock blir det nog nåt annat än Ceylon-te... :-)


"Imperial Ceylon Thé"


"Lundgrens theer alltd bäst"

Till sist hittade jag denna raritet kan jag nog säga, en fantastiskt välbevarad plåtburk från Pix fabriker i Gävle, vara bara tvungen att köpa den trots att den kostade 150 kr. Till råga på allt prutade karln bort teburkarna som egentligen kostade en tjuga stycket!




"Kunglig Hovleverantör"


"PIX Aktiebolag Gefle - Konfekt, Choklad- och Lakritsfabriker"

3 kommentarer:

Janne sa...

Inger Waage-skålen for 70 kroner var et bra funn! Jeg har en likedan - ble så glad da jeg fant den fordi jeg kan huske at min bestemor hadde en sånn. Den er kjempefin :-) Inger Waages keramik begynner å bli dyr i Norge...

Susanna sa...

Det där var ingen dålig runda!

Vilka härliga fynd. Jga är så jäkla sugen på min Dalarna-runda i sommar! Bara för det gör jag väl inte ett enda fynd då :-)

Plåtburkarna är ju stiliga, och Waage-skålen går inte av för hackor den heller..

Loppisletaren sa...

Detta är så roligt! Igår läste jag din blogg och såg din Inger Waage skål, gick in på sidan du länkade till och blev helt sålt! Har aldrig hört talas om henne innan! Vilka underbara grejer hon gjort. Sedan gick jag till Lions, och gissa vad...
http://loppisletaren.blogspot.com/