tisdag 15 juni 2010

Loppisguide del 1 - Gävle

Jag lovade ju att lämna några loppis-tips för er som kommer att besöka mina hemtrakter i sommar, så vi börjar med Gävle-trakten då...jag tog en runda idag och fotade lite, fyndade gjorde jag också, men det blir ett inlägg i morgon om detta!

Jag har inte riktigt koll på om några av dessa ställen har semesterstängt, men om jag får höra nåt ska jag rapportera även detta vid tillfälle! Troligen gäller ev. justerade öppettider i så fall i juli.

Vi börjar med Myrorna som finns vid Stortorget mitt i centrala Gävle (Nedre Slottsgatan 3), där brukar man kunna hitta grejer ibland, men det är lite ojämn kvalitet och priserna variera en hel del, där gäller tur eller ihållighet, dvs täta besök om man vill fynda.
Öppettider: Måndag-Fredag 10.00-19.00, Lördag 10.00-17.00Mötesplats Kupan i Brynäs centrum är en butik med väldigt varierande priser, ibland har dom ingen direkt koll och man kan göra otroliga fynd, men det är inte ofta detta sker, normalt sett finns det personal som tror att det är en antikbutik i Stockholm som de jobbar i, eller ska jag säga en person som tror...enligt ryktena ska han vara gammal antikhandlare, vilket ju förklarar en del varför han prissätter på det viset!

Mötesplats Kupan Brynäs centrum (karta):

Kretsens hemsida med info om butikenöppettider:
måndag-tisdag 10.00-17.00
onsdag 10.00-18.00
torsdag-fredag 10.00-17.00
lördag 10.00-14.00Kupan i Bomhus centrum är ett trevligt ställe att besöka, glad personal och normalt sett bra fyndchans! Det är dock varierande från besök till besök, idag var det definitivt inte en pinal man ville ha med sig...

Öppettider: Måndag-Fredag 10.00-17.00

Karta Kupan i Bomhus centrumErikshjälpen är ett ställe jag brukar besöka på onsdagar eftersom det är enda arbetsdagen de har öppet. Fyndchansen är periodvis stor, jag har gjort fina fynd där ända sen de öppnade, vilket ni säkert kunnat konstatera i bloggen.

Öppettider:
Onsdagar 12.00-18.00
Lördagar 10.00-14.00

Erikshjälpen hittar ni här

Ria - hela människan är en loppis som jag bara besökt en enda gång, de har nämligen bara öppet lördagar. Jag gjorde inga köp där den gången, men har hört att man kan fynda rejält om man har tur!

Öppettider: Lördagar 10.00-14.00Ria hittar du med entré på adressen Boothsgatan 1
Ett ställe jag aldrig sätter min fot på mer är "Låga porten" som ligger nära RIA på Fältskärsleden. Det finns massor att se, men priserna är höga och gubben som äger stället en riktig surkart som vägrar pruta på grejer oavsett skick. Blä säger jag. Jaja, ni får en bild då...Nä, jag tänker inte visa på karta var det ligger, det får ni leta fram själva.

Sista stället för idag blir en bit utanför Gävle, i Valbo. Gävle Biståndsgrupp är ett ställe med skiftande priser, man kan ibland göra superfynd, men oftast är priserna ganska normala. Värt ett stopp!

Öppettider: Måndag-Fredag 10.00-17.00

karta Gävle Biståndsgrupp

HemsidaUppdatering: Jag glömde ett ställe jag brukar besöka, Handelskompaniet på Södra Kungsgatan, i stadsdelen söder. Utbudet är ganska stort, men det är ju en antikbutik så priserna är därefter...
Två gånger om året brukar dom sälja ut för halva priset, sist köpte jag en vas av Percy som jag gillar jättemycket, den ser ni här!Öppettider:
Måndag-frdag 11.00-18.00
Lördag 10.00-14.00

Nästa stopp blir Sandviken, mer om det i ett senare inlägg!

1 kommentar:

Jörn Samuelsson sa...

Nu kör vi Söndagsloppis på MAXIM i Gävle.
Premiär den 19 Februari.

http://www.facebook.com/Sondagsloppis

och http://www.auktiongavle.se

Välkomna