onsdag 30 juni 2010

Feel the flow!

Plötligt lossnade det idag med loppandet!

Jag tog en runda på lunchen, Erikshjälpen, Röda korset Bomhus och Brynäs blev det, fina fynd blev det!

På Erikshjälpen stod jag i det främre ledet när dörrarna öppnades och gjorde direkt ett härligt fynd, men det sparar jag till sist, sen traskade jag runt och lyfte och plockade i hyllorna innan jag gick bort till matthörnan och hittade denna, enligt mitt tycke, fantastiska rya. Jag gillade mönstret skarpt, det känns modernt och samtidigt härligt 50-tal! Om det är någon som känner igen denna får ni gärna hojta till! Priset sen, 50 kr... :-)



På Röda korset i Bomhus hittade jag en fin röd glasskål som jag blev nyfiken på, är det någon som känner igen den? Hur gammal kan denna vara månne?




På Brynäs fyllde jag korgen med grejer, en glastillbingare med slipad puntel för 20 kr (missade att få med den på bild ser jag nu), 3 glas som jag tror är Iittala, 15 kr, en Trio djup tallrik, 10 kr, 2 st dessertskålar, troligen svenska, 20 kr och sen vasen, 10 kr. Vad tror ni det är..? :-) Gissa vet jag, Herr Movarp har svaret!






Efter jobbet åkte jag och lämnade en dator åt en vän, sen vidare på en runda på hemvägen. Åkte till Biståndsgruppen i Valbo, men kammade noll, sen vidare till Sandviken och Ånyo, där hittade jag en festlig duk på vägen ut, 20 kr!



Jag spanade in loppisskyltar från tåget häromdagen, idag åkte jag dit, vilket skulle visa sig lyckosamt! Jag berättar mer om stället, en sommaröppen loppis, vid ett senare tillfälle! Jag kom in genom dörren och kastade alla getögon jag kunde uppbringa på väggarma och hyllorna redan i entrén, där det serverades kaffe och kakor. Vad får jag se då..? Jo en kopp som jag gillade! Jag frågade om något av detta var till salu och visst kunde jag köpa koppen jag var intresserad av...nyfiken? En Astra-kaffekopp för det facila priset 20 kr! Hehehe...
Jag kollade vidare i den ganska stora lokalen med flera rum och det fanns både det ena och det andra roliga, dit åker jag gärna tillbaka!



Resten av fynden då, jo en Mangania-assiett, 10 spänn, två Gefle-tekoppar i modell AU (som jag händelsevis har fat till hemma :-)), en femma stycket, en Gefle "Tähti" med några fat 25 kr och en plockgaffel, tror det är Nilsjohan. Summa 40 kr...ja, jag kan räkna, dom prutade lite också, inte jag alltså utan dom...hehehe. Sen tog jag en kopp kaffe och en cookie med nonstop i. Kaffet och kakan ingick i besöket! Trevliga människor, trevligt ställe!




Det stora fyndet på Erikshjälpen då, det glömde vi visst...nä, ni får ge er till tåls till i morgon med det :-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den röda glasskålen känns som 40-tal. Duken var fräck - från sent 60-tal?

/JJ

Yvonne sa...

Jag är världens mest nyfikna människa och gillar inte att vänta...

Så skynda dig att visa fyndet inna jag spricker!!! :)

Ulrika sa...

Mattan gillar jag starkt! Men berätta nu, vad är det för trevlig sommarloppis som du hittade?

Ulf sa...

Den röda glasskålen tror jag är Reijmyre. Jag har sett en sådan i en ganska ljust blå färg och den hade klistermärket kvar. Lite svårt att se på bilden, men jag tror att kanten upptill är både planslipad och även kanterna, de såg lite vingligt slipade ut på den jag såg. Konstigt nog var botten inte alls slipad.

Hälsar Ulf i Stockholm

Herr Movarp sa...

Ja, jag Har identifierat den nu, det stämmer att det är Reijmyre, en skål av Monica Bratt. Kommer inte ihåg numret nu, men jag har det uppskrivet någonstans!