onsdag 11 mars 2009

Daisy

Jag var bara tvungen att visa denna snygga kopp som jag hittade för ynka 20 kr på Erikshjälpen i Gävle idag! Dekoren heter Daisy och det är Helmer Ringström som står bakom. Daisy producerades 1963-66 enligt "boken"

Modellen heter EB och det är en tekopp! Jag har inget fat till den, det ni ser på bilderna är det som följde med koppen. Någon som kan gissa vad man ska ha detta fat till? Hehehe...jag vet ju såklart, men gör ni?

Det var ett riktigt fynd, ska berätta mer senare!


5 kommentarer:

johanna sa...

kanske under en soppskål eller snipa nåt liknande.
dekoren var gul o snygg!

essko sa...

Oj oj, här har du mycket snyggt att titta på! tack för kommentarer inne hos mig, har svarat också:)

Jonna sa...

Vet du vem som skapat Daisy? Jag har faktiskt ett par assietter, som jag tycker mycket om men det är också det enda jag hittat under mina rundor. Man anar väl ett visst släktskap med Furuvik?

Herr Movarp sa...

Modellen liknar en annan av Berit Ternells modeller (BT), så det kan vara hon som skapat den, men dekoren är Helmer Ringströms, precis som jag skrev i inlägget. Daisy fanns mellan 1963-66. Den finns ju både som te- (och kaffeervis) och som matservis enligt boken. Tre år är ju ingen lång produktionstid, så då finns inte mycket kvar antagligen, samma problem som Furuvik...

Man kan hitta delar till Daisy på Tradera ibland, så håll ögonen öppna!

Jonna sa...

Förlåt, jag blev så till mig av bilden att jag inte läste inlägget tillräckligt noga. Jag tror jag har samma modell av koppen men med Vegadekor någonstans i gömmorna. Eller är den månne BT, måste leta rätt på den tror jag.