onsdag 25 maj 2011

Hur skulle du ha gjort..?

Det första man ser är den stora flisan som är bortslagen i nederkant av vasen och såklart den snygga Mangania-glasyren.På nästa bild ser ni hur fin den är om man tittar från andra hållet...Frågan är då skulle jag ha köpt den eller inte..? Om jag nu köpte den, hur mycket tycker ni att den är värd..?

Vasen är 32 cm hög, en riktig bjässe och inte speciellt vanlig.

Det vore kul att se vad ni tycker, var ni lägger er nivå vid inköp, både kvalitetsmässigt, skick och pris!

Välkommen tillbaka i morgon ska jag visa lite fynd som jag gjort!


Uppdaterat:

Hittills kan jag konstatera att det är två som nog inte skulle köpa och fem som skulle köpa om priset var det rätta och man ville ha den i sin samling...som ni ser i nästa inlägg så köpte jag den trots skadan, jag gav 20 kr, vilket väl är okej om den har en sån skada som denna. Hade den sålts utan skada för under 500 kr hade det varit billigt, på en samlarträff hade man nog fått närmare tusenlappen...eller kanske mer!

9 kommentarer:

Nästankusin Erica sa...

Hummm....
Mitt första svar är - ALDRIG I LIVET!
Men om du bara tänkte ha den som referensmaterial och byta ut den när ett ok ex dyker upp är den enl. mig värd 5-10kr inte mer, trasigt är trasigt och tvärdyker i värde!

Ps. Du budade aldrig på kannan så nu får den bo hos mig ;-) för låga tekannan dök upp på Erikshjälpen till minipris (15kr utan lock men ett sådant hade jag redan) så nu har jag hela settet fullt!!! Men jag håller ögonen öppna om den dyker upp igen!

Anneli Westergren sa...

Svårt. Om den är ovanlig och jag saknar den i min samling skulle jag kunna ge upp till 50 kronor för den. Jag skulle måla över skadan och invänta ett helt exemplar.

Fru Ekeby sa...

Köpa såklart! Om det är en ovanlig sak som sällan finns till försäljning!
Betala någon hundring och vänta på en oskadad!
Keramik är som människor - ibland slås en flisa ur oss!

Yvonne sa...

Ja du vet ju hur jag är ;)
Skulle titta på den, må dåligt för att den var trasig och tänka "typiskt". Sedan skulle jag ställa tillbaka den i hyllan och gå därifrån.

Köper inte något som är trasigt...
Skulle nog inte ens ta emot den om jag så fick den gratis, skulle ju själv veta att den var trasig och det skulle störa mig ;)

Susanna sa...

Jag skulle köpa! Man ser ju inte att den är trasig om man har det trasiga vänt in mot väggen. Dessutom kan man fylla det vita med svart så syns det än mindre.

Danjel sa...

Det råkar vara en serie som jag samlar på, därför blev det extra svårt ;) Normalt hade jag nog inte köpt om den inte varit extremt billig, det syns ju väldigt tydligt också, det vita mot det svarta. Den här hade jag nog köpt för runt en 50-lapp och sen inväntat ett oskadat ex.
Ska bli skoj att få reda på vad du gav! :)

form55 sa...

Det beror på ett antal faktorer.

Hur ovanlig den är.
Hur stor skadan är.
Priset.
Om jag samlar på serien.

Och förstås hur köpsugen jag är just då.

Katrin sa...

Håller med Yvonne!
Hade aldrig köpt den för jag vet att jag hade retat ihjäl mig på att den var defekt.
Världen är full av prylar så jag väljer något helt istället

Jess sa...

Nej, jag hade nog inte köpt. Jag är för petig med detaljer. En hårstråspricka på insidan hade jag kunnat leva med. Men ej en flisa så synlig, även om den är på baksidan.
Sån är jag :-)