lördag 21 maj 2011

En vanlig loppisdag för Herr Movarp

Japp, då var vi verkligen igång med vårens loppisar, villaområde efter annat gör årets stora rensning och det finns massor av chanser till fynd! Priserna brukar ligga lågt på dessa, i alla fall här i stan! Det verkar dessutom vara ovanligt många såna områdesloppisar just här, man slåss i princip om de bästa helgerna. Denna helgen var det i tre större villaområden, jag hann dock bara med ett eftersom de krockade och jag skulle med barnen på barnboksfestival när jag var klar. Under morgonen hann jag med det sedvanliga lördagsstället Fyndservice och en stor områdesloppis i området Stennäset!På Fyndservice lyckades jag fånga in två vaser, en blå från Gefle porslinsfabrik och en gulbeige från Upsala-Ekeby av Göran Andersson (den kan ni även se hos Loppistan som hittat en likadan), en Rimini blu-kruka och en Fuga ishink. Totalt gav jag 65 kr för allt förutom de virknålarna som frun beställt


Vas från UE av Göran Andersson och litet krus från Gefle av Arthur Percy.


Rimini Blu av Aldo Londi för Bitossi, Italien.


Fuga ja, ännu en ishink, nu har jag fyra. Sven Palmqvist för Orrefors!

När jag sedan kom en halvtimme tidigt till områdesloppisen i Stennäset fanns alla möjligheter till fynd. Oturligt nog banades min väg vid de första husen av ett par med samma smak som mig, så jag missade några godbitar, men men, jag ska inte klaga...

Det var drygt 20 gårdar som hade bord ute och på dessa hittade jag följande saker:

En Erik Höglund-vas/flaska
Ett ytterfoder från Gefle och en liten kruka på köpet
Ett ytterfoder Empire från Gustavsberg
En Rimini blu-vas
En gräddkanna Strikt från Johansfors
Ett litet glas, Iittala Ultima Thule
En rökfärgad ISI-vas
En fantastisk skål från ALP (Rörstrand)
Två Gefyr spetsskålar


Reffla-lyktor Gullaskruf, glas Ultima Thule, gräddkanna Johansfors, vas Boda (Erik Höglund)


Ytterfoder från Gefle, en liten planteringskruka och ett Empire ytterfoder från GustavsbergEtt mycket snyggt fat från ALP (Rörstrand), 30 pix var som hittat!


Två Gefyr-skålar och ett Argentafat från Gustavsberg


En rökfärgad ISI-vas från Gullaskruf

När vi sedan åkte ner på stan för att besöka barnboksfestivalen och hade käkat lunch, tjatade dottern om att gå in på Myrorna, ni vet det där stället man aldrig hittar nåt och tom skräpet är löjeväckande dyrt..? Jag gav med mig, gick in och hittade en mycket fin Arabia tekanna (märkt GA 3) och 6 st Rosti Mepal äggkoppar. Jag gav 50 spänn :-)


En tekanna från Arabia, vet ej vem som formgivit, men snygg är den! Den har lite glasyrblämmor, men vad gör väl det om hundra år, en Selma var den väl värd ;-)


De här har jag sett tidigare, men aldrig köpt några. 5 kr/st.

Några av grejerna på bilderna, de tre Gullaskrufslyktorna och ett grönt Gustavsbergsfat Argenta (utan silverdekor) köpte jag tidigare, men har inte visat förut! Även denna tekanna AR (svart) från Gefle inhandlades tidigare.Jag tycker det var en ganska skön start på loppisvåren, om än lite sen. Nästa helg blir det riktigt hardcore, massor av loppisar överallt, se ya then :-)

11 kommentarer:

Re-dizain sa...

Otroligt mycket fint! Själv var jag också på loppis och fyndade en del tyg bla Några meter från Tampella.Nu hittar du snoddas selterglas på tradera hos Noa04.
Ha det fint!

Gila sa...

Oj oj vad fina saker...samtidigt förstår jag nu att du behöver sälja av ibland...fyra ishinkar kanske inte är vad man behöver så ofta ;-)

ingrid sa...

Vilka fina fynd. Men du Benny kan ju verkligen lukta dig till det bästa! Jag var på en liten loppis
igår och fann en helt underbar kaffeservis från Syco. Alla delar
och kopparna är rosa, turkos eller mintgröna.Helt oanvända! Den fick förstås följa med hem.Kommer du ihåg "Krukan som andades" som Syco började tillverka 1945 i Strömstad?
Idag rolig loppis i Järvstabyn.

Kerstin sa...

Modellen på Arabia-tekannan heter GA. Den finns i två storlekar, 0,7 liter och 1,6 liter, och med matta glasyrer i vitt, brunt eller svart.

Anonym sa...

Arabiakannans formgivare är Ulla Procopé.

linnea sa...

Hej! Fick tips om att du kanske kunde ha någon tanke kring mina loppisfynd. Hittade igår tre delar från Rörstrands serie Reflex, hittar ingen information alls förutom årtal. Har du något att säga? Skulle vara roligt att veta vad man nu har i sina ägor...

eli sa...

Du är ju sanslös. :-)

trillivippa sa...

Sådär, nu börjar det likna nåt! :) Fatet från Rörstrand var ju galet läckert!

The StarChief sa...

Rena dammsugaren otroligt det fräcka fatet med fiskbenen min favorit. Kan du med hit när du kommer förbi i sommar hehe

TUSEN VASER sa...

Otroligt vilka fina grejer, mängder!

DollybirdRetro sa...

Hej!
Alltid lika många snygga grejer på din blogg! Angående negro fatet så är det till försäljning ja. Eftersom jag inte har en aning om prisklasssen på den här typen av keramik så kanske du har något förslag? Angående byte så är jag just nu på jakt efter tavlor/ äldre plakat planscher för väggarna hemma, är det något du har? Det skulle vara suveränt som byte.
Eller några glas vaser från 50-talet, se bilder på min samling.