torsdag 29 december 2011

Årets 5-i-topp!

När man går igenom hela årets inköp och loppisfynd då får man som vanligt svårt att välja ut något enstaka föremål, det blir lätt händelser eller speciellt lyckosamma rundor som satt sig i minnet. I år tänkte jag köra en kombination av enstaka föremål, kompletterade serier och kul och lyckosamma rundor helt enkelt :-)

Jag kör ingen speciell ordning vad gäller grejer eller så, utan tar bara det som satt sig i minnet :-)

Denna receivern (förstärkare med radiodel), en Dux, var ett fynd från början av året, jag har länge suktat efter en fungerande retro-anläggning att spela musik på, så detta fynd för 150 kr var som klippt och skuret! Ljudet är kanon, till den har jag ett par licenstillverkade Carlsson-boxar från Mellby & Lindström i Gävle. Ska faktiskt under det kommande året komplettera med ett modernt mediacenter i miniformat (Logitech Squeezebox Touch) så att jag kan spela Spotify och mp3 med favoritmusiken



Läs mer om duxförstärkaren

En annan sak som skett under året är att jag har fokuserat mycket på att komplettera serier så att jag kan harmonisera för den framtida inredningen...vilket ju blir en utdragen höjdpunkt över
hela året! Här är några exempel!



Bekå-keramik



Atterbergs A-serie



Trio, Kokos, Negro, Toreador



M-serien i Mangania-glasyr

En annan kul sak som blivit en tradition är en retrorunda i Dalarna tillsammans med ett gäng retrobloggare, så även detta år. Rundan gick i dagarna tre och fynden var många, mer om dem kan ni läsa i de här inläggen!











Dag 1

Dag 2

Dag 3


Ett tort textilfynd med stort sentimentalt värde var dessa gardinlängder som jag fyndade för 300 kr här i Falun, hela 4 st i full längd. Vi hade ett draperi av tyget, som heter Pompeja, i sovalkoven vår sommarstuga hela min uppväxt. Jag kan nog inte räkna de många gånger som jag somnat bakom det :-)



Pompeja

Årets kanske roligaste fynd gjorde jag faktiskt igår! Jag har klagat flera gånger över hur uruselt få vaser av PO Ström som man hittar i Dalarna och att alla är skadade, medan man ser massor av såna runtom i bloggarna i andra delar av landet. Så plötsligt hittar jag en ovanlig gul transparent variant för inga pengar alls! Bra avslutning på loppisåret kan man säga :-D



Dagens och ett av årets fynd, gul PO Ström-vas

Gott nytt år alla mina bloggläsare, vi ses snart igen, nytt år nya fynd!

12 kommentarer:

precis en sån sa...

Det var inte lite fynd Benny!!!

Re-dizain sa...

Inte illa Benny! Atterberg A-serie är så fina, gråter av tanken på att min man av misstag skickade i väg låda full av fina vaser bla en turkosa -gul i denna serie!

Christin sa...

Härliga fynd! Gott Nytt År !

Maria sa...

Mycket fina fynd! Man blir så inspirerad av din blogg.
Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt Fynd År!

Anonym sa...

Hej herr Movarp. Brukar du kolla SIKÖ Auktioner på nätet? Såg att där finns en fyndlåda med ett I Atterbergsfat m.m. Hälsningar från en Lopp-Eva i jämtland.

Allt det gamla goda sa...

ah, den fröjd att se, alltihop!
vi får hoppas nästa år bjuder på fler fina inköp. ska du på älvsjömässan? jag ska, så då ses vi på bloggträff isåfall.

Erik sa...

Är otroligt avis på receavern! Är själv på jag efter en retrostärkare, inte bara för designen utan för att ljudet är så mycket varmare i en gammal bra anläggning! det gäller att ha tur attt hitta dem på en loppis, i antikaffärerna eller hos stereohandlarna får man hosta upp ett par tusenlappar!

Maria sa...

Förstärkaren en läckerbit vore jag inte så oteknisk så skulle jag också vilja ha en anläggning i retro.

Gott Nytt år!

Maria

Herr Movarp sa...

Carina: Det är en hel del, och dessutom ett litet urval :-)
Re-Dizain: Attans, det var ju synd, den varianten är väldigt fin, saknar den också!
Maria: Tack!
Lopp-Eva: Ibland kollar jag där, men jag köper inte så mycket från nätet, mest Tradera...tack i alla fall!
Allt det gamla goda: Nästa år blir säkert bra, och jag har faktiskt planerat in en resa till Antikmässan i år, har ju aldrig varit där så det är dags!
Erik: Japp, man ska ha tur och inte tveka utan slå till direkt. Fast de har blivit dyrare här på sistone, tidigare kunde man hitta grejer för 100-300 kr, men nu drar det oftast iväg även på loppisarna tyvärr...
Maria: Det krävs inte särskilt mycket teknikkunskap för att köpa och använda en retroanläggning, men man får ju kolla att den är hel innan, alternativt ha bra kontakter för att fixa grejer. Man behöver ju förstås leta på adaptrar för anslutningarna, men det har jag fixat så jag ska ansluta både en något modernare LP-spelare (80-tal) och en helmodern musikspelare med möjlighet till MP3, Spotify och annan streaming.

trillivippa sa...

Härligt, vilket år! Loppisturen i Dalarna var oförglömlig, hoppas vi kan göra om det nästa år! :)
Snart nytt år och minst lika många fina fynd!

La mômes Old fashioned sa...

Atterbergs A-serie är verkligen något extra. Men även de andra sakerna är ju fantastiska och du ser ut att ha haft ett bra år! Tack för trevlig läsning och Gott Nytt År :-)

Retrolux sa...

...och Sandberg hoppas på att få en inbjudan i år!