lördag 3 september 2011

Lampkupor och lite till...


Tre lampkupor, reserver till en lampa som jag köpte för några år sen! Man får passa på när man hittar sånt till vrakpris!6 st Gullaskrufsglas, större modell än de jag redan hade som tur var, fortfarande vill man ju gärna ha större glas, vinglas eller så, båda storlekarna jag har hittat är lite små. Snygga är dom i alla fall!En liten kanin eller hare, troligen från Ekeby, eller det är i alla fall min teori, jag har inte kollat än :-) Priset står i alla fall i godset under, 2,25 kr kostade den en gång i i tiden, med inflationen så innebär det att den var billigare nu :-)Pärlan-ljusstake från Reijmyre i toppskick, kan inte låta bli att köpa trots att jag inte sparar dem utan säljer eller byter bort alla...
Glömde ta en detaljbild på lampkuporna till vänster, troligen från 20-30-talet, mycket häftiga. Jag tror jag har några lampstommar i rätt stil som passar faktiskt, ska kolla upp det!

3 kommentarer:

Allt det gamla goda sa...

ah, vackra lampkupor. speciellt de till vänster.

trillivippa sa...

Jag har aldrig vågat köpa någon taklampa som saknar en kupa eller två, känns som att man aldrig skulle ha turen att hitta några som passar. Så det var verkligen snyggt fyndat!
Och kaninen var jättesöt, tycker också att glasyren känns som Ekeby.

Och just ja - tack för infon om min Ceylon-chokladkanna! ;)

Ida Rundberg sa...

Hej där!
Jag har en lampa, 5 eller 6-armad där en kupa gått sönder. Lampan är efter min avlidna morfar och jag blev väldigt ledsen när den gick sönder. Kuporna är Troligtvis i samma utförande som de på bilden i rutigt pressglas. Är det möjligt att få köpa en kupa om det är samma mått?

Mvh Ida
idarundberg@hotmail.com