måndag 12 september 2011

Burkar och skålar Furuvik

Under flera år har jag letat efter en skål som jag misstänkte skulle finnas, men aldrig har sett. Godsmärkningen under dessa skålar av Berit Ternell från Gefle som jag haft länge är 1 T och 3 T, vilket är storlek och modell på skålarna. Detta ledde mig givetvis till att misstänka att det skulle finnas en skål 2 T, vilket äntligen visade sig rätt :-)


3T, 2T och 1T. 17, 15, respektive 10 cm i diameter.

Jag köpte den nya mellersta vasrianten på Tradera nyligen och visst gör de sig tillsammans..? Kul tycker jag att trägen vinner!


Här har jag också lagt till den minsta av skålarna, en kylskåpsburk som ska ha lock i teak, det kan ni se på bilderna nedan!

Jag passar på att visa en del andra skålar och burkar i samma dekor, man förstår varför jag gillar dem eller vad säger ni?
Om ni har någon annan modell eller storlek av burkar med dekoren Furuvik är jag mycket intresserad att köpa såna, med eller utan lock! De jag känner till är 2 runda burkar med diameter ca 16 cm, och en fyrkantig burk med måtten 10x10 cm. Det kan även finnas andra och som ni ser saknas en del lock till vissa burkar, bl.a. locket till den lilla smörasken, detta gick tyvärr i golvet...

Furuvik finns utöver denna färg i grönt och blått, men jag har aldrig sett serverings- eller förvaringskärl i blått så det verkar bara finnas i gult och grönt. Jag har utöver de ni sett här även några gröna burkar och små skålar.

5 kommentarer:

Ann-Charlotte, Teak o Orkideer sa...

Det är alltid lika roligt att läsa din blogg. Du har så mycket snyggt att visa, och framför allt kunskap om sakerna också :-)

LOPPISTAN sa...

Va kul, grattis! :)

Marie sa...

Ja det är inte så svårt att förstå varför du gillar dom! Så fina! Kul att du hittade den, trägen vinner!

wihtori sa...

Så fina ! Ihania...tahtoo myös :)

Åsa sa...

De är underbara. Själv är jag bara lycklig ägare till en skål, men jag beundrar dina så länge :-)