söndag 26 juni 2011

Förhandsgranskning

Idag tog vi en tur till Ludvika för att kolla in de två större uteloppisarna på Hammarbacken och Ludvika gammelgård.

Jag hade planerat att åka dit länge, men kände mig dassig igår och i morse, så jag tänkte faktiskt skippa det, men så föreslog frun att vi skulle ta en loppistur och då blev det så att vi åkte till Ludvika i alla fall eftersom det stängt överallt annars...

Vi bestämde oss sent och kom dit först kl. 12 (de öppnade redan kl. 9, vissa säljare var på plats vid 7-tiden...). Det var ganska många säljare trots att det var midsommar. Chansen att hitta några fynd var väl inte överdrivet stor...men trots oddsen tycker jag att jag fyndade en del!
En turkos pressglasskål, har en precis likadan sedan tidigare!Vas som jag tror är från Lindshammar av Christer Sjögren!
Vas av Christer Sjögren, Lindshammars glasbruk!Ett fat från Upsala-Ekeby av Hjördis Oldfors, serien heter Java. Inget nummer är angivet och en en speciell signatur HJ under får mig att tro att det nog inte finns överdrivet många av detta om det nu inte är en assiett som gjordes parallellt med konstgodsserien...ett riktigt roligt fynd tycker jag i alla fall :-)Jag ser fram emot fler besök i Ludvika i sommar, då kommer jag inte klockan 12 det lovar jag ;-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är vasen från Lindshammar o C. Sjögren. Finns i flera färgställningar och storlekar. Fräcka tycker jag.

UpsalaEkeby sa...

Kul med Java-assietten. Vågar inte sticka ut hackan och påstå att det är ett unikat/original, men signaturen väcker onekligen frågor!!

Maila Grödinge och hör efter!!

Herr Movarp sa...

Kanon Kerstin, jag hade den känslan, det var ett fint fynd för en tia :-)

UE: Jag ska göra det, jag hade ingen direkt tanke på att det skulle vara ett unikat/original, men det vore ju kul, jag har ju hittat sånt förr ;-)

Stora L sa...

Ludvika är en mycket bra plats att åka till om man vill loppis-fynda! Jag är boende i Ludvika sen ett år och besöker loppisarna varje lördag (öppet 9-15). Tror aldrig jag kommit därifrån utan något fynd!

trillivippa sa...

Tycker att du fyndade bra, trots sovmorgonen. :) UE-fatet var ju väldigt spännande, ska bli kul att se om Grödinge har någon info om det!

La mômes Old fashioned sa...

Ludvika ligger bara några mil från där jag är uppvuxen och där min mamma bor. Jag har inte varit på loppis i Ludvika, men har fyndat en del på Dacapo i Smedjebacken. Ett litet tips bara mellan dig och mig, fall du lovar att inte åka dit när jag vill dit och fynda ;)