onsdag 22 april 2009

Den gångna veckans fynd

Jag har varit ute några gånger sedan förra veckan och jag tänkte visa vad jag fyndat!

I lördags var jag på den relativt stora loppisen i Falun som bara är öppen då. Det var väl inga jättefynd jag gjorde, men ett fint 50-tals keramikfat och en glasvas som jag tyckte var spännande! Summa 40 kr

Under veckan har jag gått några svängar på de lokala sjapporna i Gävle och hittat lite grejer!

Lördagen:
Tyskt keramikfat i 50-talsstil, mycket fint skick, 25 kr
Glasvas, ännu okänd, 15 kr

Resten av veckan tom igår:
Rörstrand Picknick ask, enfärgad utan lock (Picknick nr 43), 30 kr
Gustavsberg "matbricka" eller tallrik med fack för olika tillbehör, 25 kr Tillägg: Stig Lindberg är formgivare till denna bricka, den fanns tydligen med i en utställning om honom!
50-talskeramik, en liten skål okänd (Tyskland?), 20 kr
Glasskål, Gullaskruf Spets, Kjell Blomberg, 10 kr
2 st Gefle Trio, djupa tallrikar, 10 kr/st

Summa: 135 kr

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fina saker!

Jag har sett 2 sådana gustavsbergsfat med flera "fack" på en myrorna i stan, är det nåt man bor plocka upp eller är dom mest bara fina?

Mvh
Marcus

Herr Movarp sa...

Jag vet faktiskt inte...jag tyckte det var fint, så jag tänkte se om jag kunde ta reda på lite mer om det! Har för mig att dom hör samman med nåt Stig L skapat, men är inte säker...

Herr Movarp sa...

Min rekommendation är nu: Åk dit och köp dem, det verkar stämma att det är Stig L som gjort dessa tsllrikar!

http://www.precisensan.com/antikforum/showthread.php?p=104364

Rutan sa...

Det kan passa ihop med mitt fat!
http://rutan.blogg.se/2009/march/frukost-i-mars.html

Herr Movarp sa...

Ja visst är det fint Rutan! Helt olika fabrikat, men stilen passar ihop i alla fall! Jag brukar kombinera friskt, så varför inte? Jag har förresten ingen sån tv-bricka, en del andra men ingen sån ;-) (det sista betydde: du får gärna skicka den hit...hehehe...)

M. sa...

Kanske är "bekymret" överspelat för längesedan, men jag vill nog påstå att de gula fackindelade faten är fonduetallrikar. Alltså, man lägger ut tillbehören i de olika facken, såser i ett fack, köttet i ett annat osv. Rätt praktiskt faktiskt att slippa gegga omkring allting överallt.

Herr Movarp sa...

Kanske det är så...jag har inte uppdaterat inlägget, men har hittat info i produktkatalogen från Gustavsberg från 1962. Där kallas dom för platåtallrikar...