onsdag 15 juni 2011

En runda i stan igår

Då kan man få med sig detta:


En stol från företaget Nesto, Nässjö Stolfabrik. Fint skick och så billigt det kan bli! Företaget AB Nässjö Stolfabrik bytte firmanamn till NESTO Möbel AB 1972, men möblerna var märkta Nesto redan innan detta


En snygg 50-talstupp, mina favoritfärger!En stor gul glasskål, den ser limegrön ut nästan, men skent bedrar...jag undrar var den kommer ifrån, det är 50-60-tal, kulslipad puntel under...någon som vet..?Här har vi äntligen ett av Marianne Westmans lövfat från Rörstrand som är märkt både med numret 307/96 och Rörstrand stämplat i godset! Kul att hitta en sån till, nu har jag tre rosa!


Utöver det som finns på bilderna ovan ser ni även ett glas från BodaNova, det enda av 4 st som var helt på loppisen, vissa hade stora bitar borta i foten (kostade dock lika mycket :-)), samt en liten restaurang-kopp utan fat från Gustavsberg.

6 kommentarer:

Maria sa...

Spännande form på den gul/gröna skålen!

Herr Movarp sa...

Ja, den är kul, jag har inte riktigt lyckats placera den, men Lindshammar känns som ett vettigt alternativ. Den var i alla fall så fin och stor att jag inte kunde lämna den för en tjuga...jag var där och hade glömt pengar, men åkte tillbaka dagen efter och slog till när den stod kvar.

e-loppis@t-online.de sa...

Fina fynd! Tack ocksa för din kommentar ang. lövfaten pa min sida. Hur stor är den rosa varianten egentligen?

Herr Movarp sa...

Jag har två (eller är det tre) storlekar på de rosa, ska kolla måtten och återkomma! Det största är max 30 cm, mindre tror jag...men jag tror det finns alla storlekar i de flesta glasyrerna. Det största jag sett var sådär en 45-50 cm.

Herr Movarp sa...

Två av mina fat är ca 28 cm (likadana) och det mindre är 17 cm och rundare i formen.

e-loppis@t-online.de sa...

Fint - da vet jag. De tva ljusbla löven jag köpte är 45 cm och jag antar att det maste vara de största i serien.