tisdag 17 november 2009

LördagsfyndSista handlingsrundan innan dotterns kalas i lördags, bilen styr av misstag mot stora loppisen i Falun vid öppningsdags som första stopp, länge sen sist nu...

Jag gick runt och fyndade i snabb takt, roliga grejer och gamla bekantingar!

Första fynden var ett tefat till Gefle-koppen "Spinett"och en en glasvas som är lite opak upptill, har sett nåt liknande men kommer inte på var just nu...sen ett kanonfynd, 4 st Gustavsberg "Kobolt" av Karin Björqvist, tyvärr bara med tre fat, men billigt, billigt! Edit: Den snygga turkosa vasen i opalinglas kommer från Åfors glasbruk!
Jag strosade vidare och hittade detta set med sockerskål och gräddsnipa från Gustavsberg, klart jugendinspirerat, men ser som nya ut, så serien är förmodligen ganska sen...någon som vet vad den heter och när den kom..?Jaja, ett lite stopp och ett snack med bekanta, passade på två små Fuga-skålar som nog egentligen var ganska billiga, men jag körde en ekonomirunda så då fick det vara! Kanske nästa vecka om de finns kvar! Fick tips om en dam som sålde massor av JIE-grejer i andra ändan av lokalen, så jag gick dit och letade...men hittade henne inte??? Nåja, på vägen snappade jag upp en lite UE-vas (ALT) och två små California-bägare (Stålhane) för 20 kr, samt 6 st Nuutajärvi-glas (K Franck) för 15 kr, helt okej :-)) Vasen kan ni se i ett inlägg senare i veckan!Rundvandringen tog 20 min denna gång, det var lite trångt i gångarna...

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Å nu har din smygsamling av California utökats, jag är så avundsjuk!!!! Och vilket pris!

Sedan så blev jag även avundsjuk på dina Nuutajärvi glas. Jag har ju 6 st men vill gärna ha fler, men inte funnit några :-( ser mörkt ut här uppe på den fronten.

Så grattis till en super loppis runda!

Marie sa...

kul att se alla dina fynd, känns nästan som man är på loppis själv !

Herr Movarp sa...

Yvonne: Jag har nog haft tur, jag har 12 st nu, 4 av varje färg. En eller två har nån liten nagg, men å andra sidan har jag gett 45 kr för allihopa!
Jag skulle dock vilja ha lite större glas, detta är ju selterglas typ, vill gärna ha dricksglas också!

Marie: hehehe, ja det kan se ut så hos oss ibland...

loppisfia sa...

Fina fynd! speciellt california-bägarna. Saknar de lock eller ska de vara så? Vad ska man ha dem till? :P
Jag hittar inte ditt mail, kanske har rensat bort det av misstag. Skicka gärna igen om du vill.