lördag 19 november 2011

Glasartat

Veckans fynd innehåller mycket glas, men även lite annat!

En ny Percy-vas inhandlades för 10 kr i Sandviken.


3 st Pärlan-lyktor från Reijmyre, eller egentligen 4 st, men jag gav bort den ena till en vän.


En ljusststake från Gullaskruf, Stellaria.7 st Gullaskrufsglas, Snoddas av Lennart Andersson.Två kul ljusstakar med minivarianter av Gullaskrufs LA-ljusstakar.5 st Arabia Arctica frukostskålar.


Fatet från Gustavsberg hade gömt sig under en hylla bakom Arctica-skålarna var ju fint, jag gissar att det är Lisa Larsson som ligger bakom, men jag ska kolla upp det bättre! Edit: Visst är det Lisa Larsson, serien heter Harlekin och innehåller 1962 4 delar, vara detta är en väggplatta 18 x 18 cm!En fin keramiktavla från AWF i Norge!

6 kommentarer:

Anna sa...

Wow, hade gärna lagt beslag på Snoddas! Även Pärlan! Den gulgröna är uranglas va? Jag läste nyss om det i ett gamalt nummer av Antik & Auktion. Där stod att det blev poppis i mitten av 1800-talet. Den gulgröna färgen skapas av uran men strålningen lär vara obetydlig. I UV-ljus blir glaset fluoriserande :) På bilden i tidningen var just en Pärlan med. Vill du sälja Pärlorna är jag intresserad :)

khina sa...

Många fina köp. Mest gillade jag väggtavlan från grannlandet.

Lilladockan sa...

Åhå! Jag dog just lite lätt av avundsjuka! Vilka fina Pärlan-lyktor :) Härliga färger.

trillivippa sa...

Harlekin-tavlan är kul, gillar ju fåglar så den här har jag haft span på till och från men hittar den aldrig till vettigt pris. Jag gissar att du inte blev ruinerad av att köpa den. ;)

Herr Movarp sa...

Ja, visst var det många fina grejer!
Jag gillar det mesta faktiskt :-)

Anna: Jag ska fundera, jag samlar ju inte på Pärlan, men den urangröna är ovanlig, så kanske säljer jag den på Tradera, annars lovar jag att de blir dina!

Lilladockan: Ja, Pärlan är ju poppis, men frun gillar dem inte så själva samlar vi Reffla-lyktor från Gullaskruf!

Khina: O ja, den var fin, mycket fint skick och till bra pris dessutom, just dessa motiv drar ju iväg bra i pris annars.

Linda: Ja, den var extremt billig, vet inte exakt, men på Lions-loppisen sätter man ju sina egna priser, totalt 50 kr för denna + 5 Arabia-skålar och två franska glas, dessutom betalade jag inte själv, det var en del av byten som jag gjort :-)

Allt det gamla goda sa...

snoddas-glasen gillar jag. hade gärna haft ett halvdussin i blågrönt.