söndag 11 september 2011

Lite plock under veckan och söndagen

Jag hittade en del grejer i veckan som gick, inte så mycket men lite roligt i alla fall!


Två stycken tv-fat från Rörstrand, nu har jag 4 st röda och två svarta i denna modellen tror jag. Dock inga koppar i sikte...


En trave Old Höganäs-tallrikar, jag brukar inte köpa dessa, men jag tyckte färgen var lite rolig...om det är någon som är sugen är det bara att hojta till, de 5 tallrikarna är i bra skick!


En vas av Ulla Munck, är det någon som känner till henne?


Två stora Festivo-ljusstakar från Iittala, halvbilliga, därav köpet. Måsta sälja av lite av dem nu, plötsligt har jag ett helt gäng, men inga planer på att samla på dem :-)

Idag besökte jag nya Tulavippan som nu mer ligger i gamla Folkets hus i Gagnef (eller som jag skulle säga i Djurås för det är där man nu mer kör in)

Huset är betydligt mindre än gamla stället, så det lär dröja innan man närmar sig samma mängd med saker som där...synd tycker jag att det var så mycket mindre, nu blir det nog ännu färre besök, det var ju annars en dröm att kunna gå omkring mer än en timme på samma ställe :-)

Nåja, detta hittade jag, ganska fina saker:

En Lindshammar-vas/skål
Två delar Colorado, det största uppläggningsfatet och en mindre uppläggningsskål
Ett stort fat (33 cm) i M-serien från Gefle, M23 i en gul glasyr. Synd att det inte var Mangania, då hade jag jublat lite extra! Tror detta är lite ovanligt i alla fall!



2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag hittade bara av en slump hit:) Rolig blogg!! Tänkte bara säga att ströaren är från "Porsgrund" fabrik i Norge. Finns även en "mor" som hörer till. Nu vet du det!:)

Anonym sa...

Såg att jag hade kommenterat till fel inlägg. Jag menade ströaren som du trodde var finsk:)