torsdag 18 augusti 2011

Mer tyger

Jag hittade ju två något kortare gardinlängder i somras i Trollhättan, testade att lägga in ett inlägg från Blogger-appen i min telefon, vilket ju funkade, men sen råkade jag radera inlägget när det var nåt fel på Porslinsbloggens första sida, så jag tänkte visa upp den igen. Tyget heter Sirikit och är formgivet av Birgitta Dahlström för Borås Cottons serie "Linje hemma", vilket betyder 1960-talet slut, serien kom ju på 60-talet kom så vitt jag vet, men från början hette företaget Wäfveribolaget i Borås.

Färgerna kanske kunde varit roligare, men tygets kvalitet är fin, mönstret är underbart och skicket i det närmaste perfekt!






När vi ändå är inne på Linje hemma, så kan jag ju visa några andra tyger från den kollektionen som jag inte har, men som marknadsfördes i tidningen Form på 1960-talet.








8 kommentarer:

A-L sa...

Så roligt att se textilannonser. Jag har inte börjat samla på Form-tidningar, men jag inser ju att det faktiskt är en bra kunskapskälla.

Herr Movarp sa...

O ja, jag har mängder av annonser som bara väntar på sammanställning, när jag hinner...:-)

Herr Movarp sa...

Jag köpte för övrigt nästan alla tidningarna på samma gång, tyvärr hann jag inte köpa alla innan antikvariatet plötsligt stängde efter många år...synd var det!

Gila sa...

Skoj med annonserna!

tinatoon sa...

Har ett fat hemma som jag funderar lite vad det möjligen kan vara för nåt... Slängde in ett inlägg på retroforum men tänkte att man kanske kan fråga en expert och få svar direkt istället? ;)
Kolla gärna på:
http://www.retroforum.se/index.php?topic=4577.0
(Tror dock att man måste vara inloggad för att se bilden, men antar att du kanske är medlem där...?)

Tack på förhand! :)

Herr Movarp sa...

Tina: Gefle, M19 eller M20, dekoren Mambo, design Lillemor Mannerheim. Du kan ju lägga in bilden i FB-gruppen Gefle-porslin om du vill, alltid trevligt med fler bilder :-)

Allt det gamla goda sa...

åh, vad mycket fint! men mest av allt gillade jag nästan den turkosa pepitan du fått med på ett hörn..

trillivippa sa...

Jättefint mönster på tyget du köpt och alla annonser du visar är en kavalkad av godbitar!