onsdag 19 september 2007

Vad ska man börj me på en töckena blågg, som dem sku ha sagt i trakterna kring Petisträsk...?

Jag vet någon som skulle ha sagt att det kan väl inte var det viktigaste i världen att ha en egen blogg och dessutom skriva om något så ointressant...tja vad vet jag, alla har ju sina intressen, eller som Ernst skulle ha uttryckt det "jag går igång på snyggt porslin".

Intresset kom smygande från två håll samtidigt, en "spillra" av mormors Bimbo-servis från 50-60-talet och en skärva av en porslinsburk med fiskar på...ingen kunde väl tro att han skulle bli intresserad av det där???


Men så är det, ett porslinsfrö sås och upp kommer en pampig stiliserad 50-tals blomma som dekor på en kopp från Gefle eller varför inte Rörstrand..?

För att sluta svamla och komma till skott med detta första inlägg så kommer den här bloggen handla om mitt samlande av porslin och jag kommer att visa bilder och berätta det jag vet om porslinet. Jag har inga ambitioner att blir en faktabank, även om jag försöker att vara sanningsenlig så gott jag kan. Hur ofta jag kommer att uppdatera bloggen får vi se...i mån av tid självklart, men också i mån av lust och efterfrågan på nya saker att drägla över... :-)

Lite info från mina loppisbesök kan också dyka upp, i alla fall om jag fyndat!

Hej från mej så länge.