lördag 19 maj 2012

Kokos växer inte på träd

Men ibland kan man ha lite tur, jag hade en lite speciell tallrik från Upsala-Ekeby, en större assiett med dekoren Java på (för den som inte vet vad det är så är det en av Hjördis Oldfors tidigare serier, relativt ovanlig i sig) som visade sig vara antingen unik eller gjord i mycket liten produktion, dvs den är inte en del av serien). Nu visade det sig att det fanns ett visst intresse för den, så pass att jag fick ett ganska bra byte mot den när den nyligen packade och åkte iväg söderut.

Denna fina Kokos-vasen, nr 5030, dvs den mellersta storleken, kom med paket till mig häromdagen i utbyte för tallriken. Eftersom det är en av mina favoritserier så blev jag glad att få en saknad del till min samling i utbyte!

Kokos nr 5030, vas Hjördis Oldfors

5 kommentarer:

LOPPISTAN sa...

Kokos är så snygg! Jag har länge suttit och lurat på om jag ska slå till och börja samla någon gång. Vi får väl se om jag kommer till skott.

UpsalaEkeby sa...

Bara att gratulera!!

Kul när ett udda fynd som Java-fatet, som kanske ändå inte blir ett roligt tillskott till samlingen, kan resultera i denna fantastiska vas!

Jag saknar bl a denna vas i min samling av Kokos, så är väldigt avundsjuk på din fina byte!

Grattis!

Fröken Embretsén sa...

Hej! Jag följer din blogg flitigt och nu har jag stött på en ensam kopp till min samling. Så jag tänkte, vem kan vara bättre att vända sig till än du? Kolla gärna på mitt inlägg och se ifall jag dragit riktiga slutsatser om mitt fynd: http://frokenembretsen.blogspot.se/2012/05/detektivarbete.html

Vänliga hälsningar! /Elisabeth

Fröken Embretsén sa...

Tack för fina tipsen! Lycka till med loppisfynden!

Christin sa...

Förstår att det är en favorit för dom är så snygga. Visa gärna en bild (igen) på din samling.