Gustavsbergs "Terma", som introducerades till H55 i Helsingborg, var ju tänkt som en eldfast tillagnings- och serveringsservis som skulle kombineras med Spisa Ribb. Stig Lindberg var inne på ett trevligt spår tycker jag, att man kan kombinera enfärgade delar med färgmatchande delar i andra dekorer, precis sånt som gör saker spännande. Att sedan Terma är osedvanligt snyggt formgiven gör att man kan acceptera den trots sin brunhet :-)
Spisa och Terma, så trevligt!
Lite plock...stekpannan är väl fin?
Terrinerna brukar dra iväg prismässigt, säkert ovanliga...
Ja, där hade vi lite kannor ja, den längst fram på bilden har jag, tillsammans med en kanna om inte finns med på bilden...
Här har vi kommit en bit på väg, 70-talet närmar sig med stormsteg, trots detta är Terma fortfarande populär!
Tyvärr har jag knappt en enda del av Spisa Ribb, några assietter är allt, desto mer har jag lyckats få tag i av just Terma, här är delarna som jag har av serverings- och kokkärl. Dessutom har jag två kannor, en tekanna och en kanna som jag trodde var kaffekanna, men jag blev osäker när jag packade undan grejerna igår...inga bilder på kannorna alltså.
Nu skulle man bara haft denna matservisen till, ingen som vill skänka den..? ;-))