lördag 31 mars 2012

Ett skåp

Jag tycker detta var fint, så jag köpte det i torsdags, hämtade idag!

Priset var också löjligt billigt :-)









fredag 30 mars 2012

Vad gör du den 14 april..? Hedemora i repris!

Jag vet i alla fall vad jag gör och var jag är! I år har jag sålt ganska lite på Tradera för att rensa, har helt enkelt inte haft tid eller lust, packandet är ganska tidskrävande. Behovet av rensning i loppislådorna är som vanligt stort den här tiden på året och jag tyckte att det var riktigt kul förra året på en storloppis i ishallen i Hedemora när jag sålde där så det blir en repris på det i år! Man får träffa massor av folk folk och prata och diskutera priser mm.

Kom ihåg datumet, lördagen den 14 april!



Jag kommer att ha en ganska stor plats, ca 12 m2, så det blir massor av grejer som ska säljas av, porslin, glas, keramik, tyger, småmöbler, lampor mm. mm. Jag tror ingen loppisbesökare kommer att vara besviken på grejerna, en salig blandning i alla prisklasser, men det mesta fina grejer!

Kl. 09.00 slår portarna upp och då hittar ni mig längst in till höger i lokalen, mot väggen.



Bok gärna in ett besök i hallen om du har vägarna förbi Hedemora!

När man ändå är i Hedemora kan man kolla runt lite där med, det finns flera loppisar som öppnar vid 10-11-tiden, Erikshjälpen, Röda Korset och några till! Det finns också ett schysst konditori där jag fikat vid några tillfällen!

Några miljöbilder från tidigare år hittar ni här
och en rapport från förra året här

Tyger, glas, en tysk byst och en 50-talslampa

Ja, titta vad man kan hitta en torsdag!


Detta tyg var fint tycker jag, men hur gammalt är det..?


60-talstyg, jag har detta i rött med, mamma har ett köksförkläde i städrocksmodell i samma tyg!


Ett gäng av mina Iiitala-glas, Gaissa och en exceptionellt fin tysk negress-byst, skicket är i det närmaste perfekt!


Lampan från 50-talet har sin charm, den kommer att ha sin plats på sideboardet istället för en Ikea-lampa med gammal trådskärm som stått där tidigare!

Bästa fyndet från idag sparar jag dock till helgen, jag måste ha släp för att hämta det nämligen :-)

onsdag 28 mars 2012

Onsdagsfynd

Några fynd idag!


Lindshammar, Iittala och Nittsjö samsas på en gul påskbricka!


Okänd fajansvas...



Wilhelm Kåges Atlanta, mycket fint 40-50-talsporslin!


Tygstycke i blått, vitt och guld


Ugglor till dotterns ugglesamling!

söndag 25 mars 2012

Lamp-parad!

Veckans utmaning, att visa upp lampor i hemmet avhandlas på ett antal retrobloggar denna helg, likaså här. Många har ju valt ut favoriter som de satt upp i rummen som en del av inredningen, och precis av den anledningen så blir det inga sköna inredningsbilder, här hemma ser det ut som tusan och lamporna hänger på trekvart i de flesta rum eftersom inget är helt klart...

Jag har nog visat de flesta av lamporna tidigare, men här kommer i alla fall en parad med en del av de som hänger framme!


Vardagsrumslampan, en fin 50-talare som jag köpte på loppis i Falun för några år sen!
Precis samma lampa sitter i taket på caféet Almas café i Borlänge, fast där i flertal!


En sänglampa som inte kommit upp, nyligen fyndad!


Hallampan, en jugendlampa som jag köpte på Tradera för ganska många år sen, innan bloggen startade.


En del av inredningen, ja, lampan Nift från Ikea spanade vi ju in på Ikea-utställningen på Liljevalchs 2010. Vårt exemplar följde med i husköpet!


Såna här koltlampor av äldre modell har vi ett antal runtom i huset, någon satt här när vi flyttade in, resten har jag köpt på loppisar sedan 2003. Ett måste i ett gammalt hus med pärlspont på väggarna!


En gammal mässingsfot som fått nytt liv många gånger, senast ny el och en 60-talsskärm inköpt på loppis. Inte samma kvalitet som de Femtiotalsjakten shoppade på vår sommartur 2010, men rätt snygg tycker jag!


Denna danska lampa sitter i dotterns rum, hon ville absolut köpa den på Antikladan förra året, vilket jag ju tyckte var okej!


Denna Strindbergslampa inhandlades på auktion, innan vi flyttat till huset, på den tiden vi hade tid att spendera en hel dag på auktioner. Just nu pausad pga osäker el, helt original vad jag kan se. Inget jag skulle rekommendera att använda då det sprakar och lever om. Ska renoveras vid tillfälle!

Utöver de här lamporna finns ganska många fler också, men en del är nya lampor och på vinden står flera kartonger med både kompletta lampor och ett stort antal kupor som säkert kommer till pass så småningom. Undervåningen är ju delvis strömlös i taket så där har vi mest tillfälliga lösningar.

torsdag 22 mars 2012

Ulla gör Entré

Ja, det är väl inte hela sanningen, men både Entré och textilier av Ulla S finns med i fynden så långt i veckan.


Förrättsbestick med nylonskaft


En Entré-skål från Rörstrand.


En djup Gefle-tallrik, Neptun och en konditortång med krusiduller!


Signatur-skålar av Bernadotte/Bjørn


En duk av Ulla Scheuer, ett Iittala Paadar snapsglas och en våffelvas från Reijmyre.


Ett stoort stycke av ett fantastiskt men okänt tyg!


En samlingsbild!

onsdag 21 mars 2012

Kjell Blombergs vaser



En fin liten samling av vaser från Gefle, B2 heter modellen och formgivare är Kjell Blomberg.



Alla B-vaserna jag lyckats hitta!

måndag 19 mars 2012

Runda med textilfokus

Ja, lördagens runda på väg till keramik i kubik gick via Sandviken och några favoritloppisar som jag inte har möjlighet att besöka så ofta numera eftersom jag inte jobbar i Gävle längre. Rundan blev ingen större succé, det var ganska tomt på alla ställena med grejer.

Första stopp var PMU i Sandviken, där hittade jag ett ganska modernt men välbekant tyg från Ikea av Inez Svensson. Jag hittade även en Ishink från Johansfors av Bengt Orup, serien heter Stripe.


Ikea, 2005, Inez Svensson (10-gruppen)


Stripe ishink, Johansfors, Bengt Orup

Röda korsets relativt nya butik hade jag aldrig besökt tidigare, och därifrån kom jag med mer tyger, eller rättare sagt två dukar!




Väl i Gävle så besökte jag Erikshjälpen, där det inte precis blivit billigare på sistone, men ändå kom jag därifrån med en fin vas till ett bra pris!

Vasen, som heter B2, kommer från Gefle och är formgiven av Kjell Blomberg. Det ovanliga med vasen är såklart glasyren, en matt turkos glasyr som jag aldrig sett tidigare! Jag har ju flera såna vaser sedan tidigare, så jag ska visa dem tillsammans senare!


Gefle, Kjell Blomberg, B2.

Till sist innan mässan, besökte jag en hyrbordsloppis, AGVs loppis där jag hittade denna fina påskvepa av M Buhler (hjälp någon?).





På mässan blev jag överraskad av en medlem i föreningen som hittat en okänd Gefle-kopp till mig, en kaffekopp i modell E! Tack Å!

söndag 18 mars 2012

Keramikmässa i Gävle

Igår hade Geflekeramikens vänner årsmöte i Gävle, med upptakt på Länsmuseet i Gävle med mässa och utställning. "Keramik i Kubik", som utställningen heter, blev en välbesökt tillställning, och trots att man i år fått en betydligt större lokal och det var närmare 600 föremål som ställdes ut och är till salu, så var det trångt om plats att röra sig på.
Som medlem i föreningen så fick jag förmånen att snabbt ta en runda med kameran för att föreviga innan folket strömmade in! Tyvärr så var det missarnas afton, först glömde jag ladda telefonen som dog när jag skulle fotografera en sak innan mässan, när jag sen hämtade kameran för att fota istället så satt minneskortet kvar i datorn hemma...suck...tur i oturen så hade jag även jobbmobilen med mig, så det är med den som utställningen är fotograferad ifall ni undrar om jag inte kan ta bättre bilder ;-)

För att ni ska få en rejäl rundtur och förstå hur många saker som fanns där så har jag laddat upp ett rejäl bildmaterial :-)


Många fina föremål i en stor lokal!


När folket strömmat till var det svårt att se utställningen :-)















Två fantastiska golvvaser av Evald Dahlskog som snabbt blev sålda, priset var väldigt bra, men för mycket pengar för min del tyvärr, annars hade jag köpt dem. Så här fina vaser får man sällan skåda annars!



















Några Älgar från Upsala-Ekeby, Taisto Kaasinen är formgivare. Priset då? Jo, flera tusenlappar styck! De är nog ganska ovanliga känns det som....






Dorothy Cloughs tre små vikingar stod och vinkade!




Det blev inga inköp för min del på mässan, även om jag var bra sugen, istället blev det lite loppisfynd, det kommer ett eget ilägg om det under veckan!