lördag 30 oktober 2010

Fynd från veckan

Under veckan har det inte varit så många besök på loppisar, tiden räcker inte till och dessutom så har familjens bilar varit under reparation ända till i torsdags...utan bil är det svårt att kunna besöka alla ställen som jag brukar...

Men, men, torsdag var ju en fin dag med några besök som resulterade, först Erikshjälpen på lunchen, sen PMU och Ånyo i Sandviken på vägen hem!

Bildkavalkad!




NilsJohan Singoalla bestick, passar perfekt in bland de som jag redan hade, endast 50 kr för allesammans. lite slitna var vissa, men med lite uppfräschning så blir de fina!


Detta är troligen Iittala-glas, men jag måste kolla lite i boken först...en femma stycket!


Uppdatering: Jo, dom heter Marski och är formgivna av allas vår Tapio Wirkkala för Iittala!



Jag trodde detta var Lorry-glas från Reijmyre, men blev osäker när jag kollade på bilder..ska forska vidare lite så får vi se! Tallrikarna är Teema från Arabia


Så var det dess vikingar i glas från...? Ja, nånstans har jag sett en diskussion om dessa, ni ser ju att de liknar Upsala-Ekebys vikingar av Taisto Kaasinen... Uppdatering: Hos Svenskt Retro var det ju som jag såg en massa vikingar! De av glas kommer från Lindshammars glasbruk!


Servisen Teema från Arabia bygger på Kilta-servismodellen av Kaj Frank. Jag har haft ganska mycket delar av denna som jag sen sålt vidare, men denna grå variant har jag aldrig sett tidigare! Delarna verkar nästan nya!


Häftiga vickningsbestick! Har sett dem innan, men var..? Tyvärr bara två gafflar och en kniv!


Krukorna från Gefle är fina tycker jag! 20 kr/st gav jag vilket är okej :-) Vet dock inte hur faten ska se ut, så om någon har bilder får ni gärna mejla mig!

Reijmyre

Köpte de här på Myrorna i Falun igår, riktigt trevliga! Detta är små "portionsflaskor" för snaps. De kallas "Columbus", men formgivaren är okänd.





Jag har två stycken i andra glasfärger sedan tidigare, men det är nåt speciellt med det röda glaset :-)

onsdag 27 oktober 2010

Påminnelse..?

Jag tänkte bara påminna om att rensningen första auktioner går ut i morgon, om ni inte har spanat in fina prylar till salu så ta gärna en titt :-)

Porslinsbloggen rensar

Några grejer som väntar på nya ägare :-)





måndag 25 oktober 2010

Det kom ett paket!

Idag hämtade jag ett efterlängtat paket från Jan med bloggen Form55! Kolla det innehållet!


Den lilla bägaren av Hertha Bengtsson var en överraskning!


Tre fantastiska Åseda-vaser av Bo Borgström


Cleo, kaffekopp från Gefle


En fin Gullaskrufsvas, Arthur Percy ligger bakom!

Krukor från Gefle

Jag hittade några krukor från Gefle på lunchen idag, här kommer några bilder på en av dem! Modellen heter RW 3 (näst största storleken) och Arthur Percy är formgivare. Krukorna gjordes 1939-43. Om det är någon som har en bild på faten skulle jag gärna vilja se, dessa saknade tyvärr fat.



fredag 22 oktober 2010

Kommer ni ihåg..?

Vi hade ju besök av proffsfotografen Ryan Garrison i somras, han gjorde ett fotoreportage för en amerikansk kund med modellen Marit från Falun i en "shabby" miljö som man ju utan att skämmas kan kalla vårt hus :-)

Nu har äntligen reportaget publicerats och foton finns att beskåda på Ryans blogg, ta gärna en titt på de fantastiska bilderna!

Oidentifierad keramik från Upsala-Ekeby

Jag har ju under mina loppisrundor hittat en del Upsala-Ekebykeramik som inte gått att hitta i Upsala-Ekebyboken eller i den reviderade boken påGrödinge Antiks hemsida och när Loppistan hittade ännu ett okänt föremål tänkte jag att det vore läge att visa dessa samlat. Föremålen hör uteslutande till de kundspecifika serierna som finns listade i boken.

Jag skickar även bilder till Grödinge så att de kan uppdatera boken!

Vi börjar med denna lilla skålen som hör till en serie av Ingrid Atterberg för Åhlén & Holm. Den är ca 11,5 cm i diameter och 4,5 cm hög. Skålen har beteckningen 4330/782



Nästa föremål är väl ett lite asymetriskt askfat som är ca 10 x 10 x cm och har beteckningen 3030/274. Glasyren är lite häftig tycker jag! Det finns ett föremål som troligen hör till samma serie som har beteckningen 3030/273, men ingen konstnär är angiven i boken.



Det senaste fyndet jag gjorde var ju den pampiga golvvasen som är hela 42 cm hög och 16 cm i diameter! Vasen har beteckning 4330/741 och ingår i en serie av Ingrid Atterberg. Serien finns också i en annan glasyr i turkost och grönt som visades av Upsala-Ekeby i detta inlägg!



Det sista föremålet som jag vill visa är denna vasen av Göran Andersson som Loppistan fyndade nyligen! Den har numret 4330/788 och 21 cm hög och är 9 cm i diameter. Vasen ingår nog i en serie, i alla fall finns det en vas som är 14 cm i samma nummerserie som också är gjord av Göran Andersson.


onsdag 20 oktober 2010

Apropå ett inlägg hos 50-talskeramik..

Så kom jag på att jag inte visat detta fat (tror jag) som jag fyndade i maj i samma serie av Anna-Lisa Thomson! Tyvärr en skada på kanten, men stort och pampigt och mycket billigt!



Här hittar du inlägget som Yvonne gjorde från Kista-mässan!

måndag 18 oktober 2010

Då kör vi!

Jag lovade ju att pingla när det var dags med rensningen av grejer på Tradera, så nu då "plingeling". Då kör vi!

Porslinbloggens höstrensning 2010



Jag önskar två saker med den här rensningen, för det första att bli av med alla grejerna eftersom att det inte får plats, vi ska ju renovera mera, och för det andra (nu viskar jag lite) att få in riktigt mycket pengar, denna gången har jag ett mål med pengarna, dom ska gå till en efterlängtad resa som vi bokat in under vintern. Jag och frun fyllde ju 40 år båda två förra året och i år gifte vi oss som pricken på i:et efter endast 16 års förlovning :-)



Vi har dock av olika anledningar inte kommit iväg på någon resa som vi planerade, men äntligen ska det bli av. Varje gång vi åker på en resa väljer vi (vet inte om det är en slump eller) nya okända resmål. Vi åkte till Dominikanska republiken första året det gick specifika resor dit, likaså till Azorerna några år senare, pionjärer i charterresande kanske man kan säga...nu är det dags för ännu en ö-resa, denna gång till kusten utanför Senegal, nämligen Kap Verde. Eftersom hela familjen åker blir det ingen vandring i Anderna eller Safari i vildaste afrika, barnen är lite för små för det ännu, utan ett lagom exotiskt resemål.



Min uppmaning blir alltså, köp, köp, köp :-))

Rörstrandsvasen

Jag bytte ju till mig denna fina Rörstrandsvas, formgiven av Herta Bengtsson enligt stämpeln i lördags, tänkte bara visa några bilder!


lördag 16 oktober 2010

En vanlig lördag..?

Nej, idag har jag fortsatt att packa och röja hemma...äntligen börjar det märkas lite också, både på antalet lådor och i rummen som jag röjer ur! I morgon baxar jag upp minst 15 lådor och en del möbler på vinden så är det ur världen! Jag har också packat ett 20-tal lådor för att sälja på Tradera, det blir minst 3 gånger mer innan jag är klar med den första rensningen...
Dagen inleddes dock med ett besök på Fyndservice, främst för att genomföra ett byte med Maria och Emil på bloggen En omaka kaffekopp! Jag hjälpte dem att fylla på förrådet med Rörstrandskaffekoppar i modellen VB, några kompletta dubbletter, några udda koppar och en trave fat. Själv fick jag två stycken DM-koppar, "Matilda" utan fat och "Sippa" av Marianne Westman och en fin Rörstrandsvas som de fyndat här i stan.


Matilda-koppen har ett lånat fat från Gille, men färgen stämmer nästan!



Vi hann förstås med en sväng inne på loppisen med, det är ju alltid kul, vi fyndade lite både "de omaka kaffekopparna" och jag :-)


Den uppmärksamme ser förstås en "Kvadrat"-burk av Signe Persson Melin på bilden också, den är ett fynd från veckan som slank med på bild.

Mina fynd var en fin stor pjäs av Inger Persson (IP) för Rörstrand och en fantastisk Gullaskrufs-vas, skulle tippa att det är Kjell Blomberg som ligger bakom, men jag tar tacksamt emot information! Färgen är Indigo. Edit: Vasen heter KB 55/54, formgiven 1955 av Kjell Blomberg!



Vas KB 55/54 Kjell Blomberg för Gullaskruf 1955

fredag 15 oktober 2010

Hela gänget med Reffla-lyktor

Eftersom det verkar som att många gillar Reffla-lyktorna så visar jag fler bilder, alla lyktorna vi har :-)

Vad säger ni, behöver man några andra lyktor i höstmörkret när det finns Reffla..?



Det finns minst en färg till, kanske fler! Jag kan tänka mig byta bort mot färger vi inte har, t.ex. finns en annan grön färg!