fredag 28 maj 2010

Inte Tulavippan men bilskroten!

Min loppisrunda på eftermiddagen idag blev inställd efter ett tips från en bekant att en VW Golf i fint skick hade kommit in på bilskroten. Min gamla trotjänare är inte i bästa skick och behöver verkligen en insats...rostig som få, går sisådär...

Riktiga fynd blev det:

2 st framskärmar, i princip rostfria
1 st tändspole
4 st golvmattor i gummi
1 st komplett luftintag med styrning och nytt luftfilter
1 st lås till bagagelucka
1 st bilstereo Blaupunkt
1 st radioantenn
1 st torkarmotor till bakrutan
1 st kupéfilter
4 st nya tändstift
1 komplett fördelarsats med tändkablar

Summa : 350 kr...

Det är helt sjukt hur billigt det är om man själv skruvar ur grejer ur en bil som denna, skulle jag köpt alla dessa delar nya så handlar det om åtskilliga tusenlappar!

Jag ska åka tillbaka för att skruva loss delar av inredningen och frambromsarna + kanske lite till vid tillfälle...2 framstolar och komplett baksäte får jag ta för 350 kr...det som sitter i min bil nu är helt nedslitet och trasigt!

Nu ska jag bara anlita någon som vill laga rosten...finns det några frivilliga? :-)

torsdag 27 maj 2010

Inte de vanliga loppisfyndet!

Igår besökte jag ju Erikshjälpen, men hittade inte så mycket egentligen, några glas och krukor till billigt pris, men efter jobbet åkte jag förbi Sandviken vilket var lyckat!





Jag fyndade en liten röd glasskål som troligen är en Marimekko-skål, i så fall är den gammal. Dessa fanns ju redan på 1960-talet vad jag vet...



Hittade även en UE-skål av Mari Simmulson, "Etna" nr 4531. Yvonne har en vas i samma serie som hon visade här.



Nåja, dessa fynd i all ära, nu börjar det skojiga! På samma ställe som jag köpte den röda skålen hittade jag tre klädesplagg, nyligen uppackade och inte upphängda i hyllan, take a look säger jag bara... Mina modeller visar retro mot samma bakgrund som proffsen fotade tidigare, vad tycks? :-)




Dagens stora fynd då? Jo, denna typ av högtalare har jag letat länge efter till bra pris och äntligen dök det upp!

Två stycken riktiga kanon-högtalare från SONAB sk. Carlsson-boxar, modell OA 14R! De måste naturligtvis renoveras, men jag gav ju inte många kronor för dem, så den kostnaden tar jag. Troligen är det inte heller alltför mycket att renovera, sen ska jag njuta av bra musik strömmande ur dem! Hurra säger jag, tack ska ni ha!

onsdag 26 maj 2010

Det händer lite och ingenting...

...men då vill jag passa på att göra reklam för mina grejer som är till salu, en nödvändig rensning! Nog måste det finnas någon som gärna vill ha lite fina grejer..?

Ett urval av det som är till salu:



Varför inte lite glas, ljusstakarna och vasen är jättefina, billiga också än så länge!

Hela servisen Florentin ligger ute nu, en jättechans att köpa en kanonfin servis billigt! Alla delar är fina, det finns lite små naggar, men det är bara en enda tallrik som har en ful nagg, vissa delar är helt felfria!

fredag 21 maj 2010

Uppdaterade keramik-serier

På sistone har jag gjort flera keramikfynd, precis som i detta inlägg kommer här lite fler uppdaterade serier!

Trio av Hjördis Oldfors från Upsala-Ekeby känner väl de flesta igen, men det är ju kul att visa delar i alla fall! Den stora vasen hade jag sedan tidigare, på Elsborg-loppisen hittade jag ett minifat(en askkopp?), så nu har jag två delar i serien!



Sagina-serien från UE uppdaterades med det lilla faten i senaste fynd-inlägget, det har nummer 4455. Sagina är formgiven av Mari Simmulson.



Om ni kommer ihåg nyligen så köpte jag ju en Gefle-vas av Arthur Percy, har fortfarande inte hittat något namn på serien (för det är ju en serie), men istället hittade jag en skål nyligen på tradera, ett fynd då jag bara gav en dryg 50-lapp för den! Modellen på skålen heter YX.

The Photographer, The Model and the Fika

Idag hade jag besök av en fotograf och en modell, Marit. När Falukurirens "Pralin" besökte oss här hemma för ett reportage blev fotografen Ryan Garrison så förtjust i vår hemmiljö att han gärna ville återkomma när han fick en möjlighet för att göra en fotosession. Temat för sessionen var "på väg att resa" och ingår i en serie med flera sessioner med olika modeller i olika miljöer för en amerikansk beställare, denna session skulle vara "second hand"-stuk i en lite shabby miljö, vilket ju passar i delar av huset här hemma :-)

Ryans bilder kanske jag kommer att visa i någon form framöver, men de ska publiceras först för beställaren. Jag var inte med under hela sessionen, så det blir lite av en överaskning för mig med när bilderna hamnar i "sitt sammanhang"!







Efter sessionen bjöd jag på lite fika!

Toppfynd!



De här grejerna hittade jag en dag under veckan och kunde inte låta bli trots köpstopp...


Ett Gefyrfat i fint skick, med knopp, för 30 kr är bra pris!


Ett glas i serien "Tapio" från Iittala, design Tapio Wirkkala såklart!



En signerad glasvas av PO Ström 1967, liitet nagg på insida i överkant, men försumbart skulle jag säga...25 kr var i alla fall inget rövarpris!


Ett litet fat från Upsala-Ekeby, serien "Sagina" av Mari Simmulson, 55 kr


Denna hästen från Italienska Bitossi är fin, en "coming attraction" som Carina på Precis-en-sån-blogg säger :-)


Dagens fynd var denna, ja, kan det vara en bonbonjär, av Jani, mycket fint skick och endast 45 kr!

Allt-i-allt en otrolig dag! Bonbonjären, hästen och Sagina-fatet stod bredvid varandra på ett bord på Röda korset i Brynäs centrum. Jag hade inte ens tänkt gå in eftersom de ofta har så höga priser, men tänkte vad tusan...ett korrekt val kan man konstatera!

onsdag 19 maj 2010

Priserna i tävlingen!

Här kommer en annorlunda presentation av priserna i tävlingen, allt för att öka spänningen :-)

Paketen är att vänta framöver, jag hoppas alla blir nöjda med sina pris!

Yvonnes pris blir detta:


Undrar vad detta kan vara...?

Lybtar vinner följande ting:


Jag tror att detta kan passa bra :-)

Susanna vinner en:


Finemang när man vill bjuda på nåt att dricka...

tisdag 18 maj 2010

Rensningen fortsätter!

Jag fortsätter att göra mig av med grejer på Tradera, helt nödvändigt med tanke på hur det ser ut här hemma. Jag har dessutom ett tillfälligt köpstopp, eller nästan i alla fall, skulle jag hitta något riktigt bra kan jag väl göra undantag, men jag försöker att inte dra hem mer innan jag rensat och städat undan...ta gärna en titt och köp nåt du vill behöver eller vill ha :-)

Jag lovar att det är många fina grejer att ropa in! Auktionerna är på väg ut under kvällen!

Herr Movarps auktioner!

måndag 17 maj 2010

Gratulerer med dagen!


Alt siden vi bodde i Norge for snart 10 år siden har vi feiret denne dagen på en eller annen måte! Slik som normennene feirer bursdagen sin, slik ønsker jeg att vi også skulle feire her i Sverige! Når jeg jobbet på et konsultfirma utenfor Oslo, pleide jeg og en mye mer naturalisert herre fra Sverige å stoltsere med svensk "nasjonalkake", svenske flagg og slike ting, alt for federnelandet :-). Vel, det var oppskattet, men feiringen var ikke helt den samme som den norske...

Denne dagen kommer Norges flagg alltid opp vid huset vårt for å feire de trivelige årene i Oslo med koselige loppemarkeder vår og høst, skolekorpsene som spiller på Karl Johan på nasjonaldagen og de andre minnene fra en tid i "exil".

torsdag 13 maj 2010

Samlingar som växer!

Jag har kompletterat lite i några serier, några av de nya delarna är loppisfynd, andra är fynd från Tradera. Så hör kan det se ut:

Denna serien heter Eritea och kommer från Upsala-Ekeby, formgivare är Mari Simmulson. Den nya vasen är den flaskliknande till vänster, den är ett loppisfynd från Erikshjälpen i Gävle. Jag gav inte så mycket för den, men den har lite mikronaggar i kanten, så den vill jag byta ut när jag får möjlighet!



Nästa serie är också UE, närmare bestämt Hjördis Oldfors! Jag hade det stora kruset sedan tidigare, men har köpt vaserna nyligen på Tradera för ganska små pengar. Det visade sig dock att de inte var perfekta utan har också de mindre nagg i underkant, synd att folk är så dåliga att beskriva sakerna...



De två följande serierna är Gefle-serier, den första har modellnummer M och finns i många olika färger, den lilla blå skålen är en M12 och glasyren heter Lagun, fatet heter M10 och glasyren heter Rubin. Formgivaren är Lillemor Mannerheim.



Det finns som sagt många olika delar i serien och många färger, med dyker det upp grejer till rätt pris så köper jag delar som inte är skadade! Skålen hittade jag på Myrorna i Gävle, fatet köpte jag på Tradera!

Sista serien är den sköna "Briljant" av Eugen Trost, Astra-glasyr med gulddekor. Jag hade ganska många delar innan jag nyligen köpte de två ljusstakarna i toppskick på Tradera, ett verkligt fynd! Det finns fler delar i serien och har någon av mina läsare delar som jag saknar, är jag intresserad, dock måste priset vara rimligt, eller så byter vi mot nåt annat fint i mina samlingar!