tisdag 27 oktober 2009

Lite glas - samlingar eller ej?

Jag har samlat på mig lite glas kan man säga, tänkte bara visa några delar, små samlingar i sig självt!

Första bilderna är några tillbringare, alla från samma era:

Rosa: Reijmyre S7, design Josef Frank
Blå: Björkshult
Grå: Björkshult
Klar: Reijmyre



Bild 3 visar tre delar i samma blå nyans, vasen/karaffen är känd, men jag kommer inte på det just nu, den lilla bringaren känns finsk (?), medan den höga karaffen är helt okänd.



Bilderna 4-5 visar min samling med Orrefors Fuga, 3 skålar och två ishinkar. Den rödorangea är signerad Orrefors, känns som en ovanlig färg också!

måndag 26 oktober 2009

En lampa i teak med glaskupor

Jag kunde inte låta bli denna lampa...någon som hade lämnat den hos Myrorna..? Jag vet inte riktigt hur man tänkt att den ska hänga, "pinnen" är ledad och troligen är inte upphängningen original men vad gör väl det...så småningom kommer man väl på hur den är tänkt att hänga :-)

Är det någon som sett en sådan tidigare och i såfall vet ni ursprunget?



söndag 25 oktober 2009

En vecka med lite grejer trots mycket annat

Under veckan blev det inte mycket tid till loppis pga jobb och pga en envis nackspärr, men jag hann med några stopp innan och efter smärtan satte till, då inkluderar jag gårdagens stopp tillsammans med lillkillen också.

Listan som vanligt:

1 st Upsala-Ekeby-skål av Mari Simmulson, "Cardus", 20 kr
1 st Gefle Etta tekopp utan fat, 5 kr
1 st Rörstrand tefat "Elvy", modell VB, 5 kr
1 st Gefle AR-modell, tefat, 1 kr
2 st Gustavsbergstallrikar, LI-modell, helt vita, 1 kr/st
1 st tillbringare Reijmyre, etikettsmärkt, 35 kr
1 st lock till Gratina-karott, 10 kr
1 st teakbricka Karl Holmberg, 20 kr
1 st liten vas i blått och vitt, möjligen Alsterfors och PO Ström, men osäkert, 10 kr
Servisdelar till Rörstrand Marina, 3 flata, 3 djupa och 2 assietter, 115 kr
1 st stor Orrefors "Fuga" glasskål i blått, 100 kr

Summa: 308 kr

Fuga-skålen var kanske inte superbillig, men relativt sett så var det nog ett bra pris!




Ett inlägg som komplettering

Upsala-Ekebysamlarna visade i sitt senaste inlägg två vaser i serien "Karnak" av Hjördis Oldfors och länkade hit, så då tänkte jag visa lite bättre bilder av den skål som jag fyndade tidigare och visade i detta inlägg!

Skålen som har nummer 5225, är i storleken 6 + 27 cm.



torsdag 22 oktober 2009

10 personliga saker om Herr Movarp

Ja, jag fick bollen av Gitte, en award som tilldelas tjejer hamnade helt plötsligt hos mig...visst gillar jag inredning och är den som samlar på grejer och sambon är den som försöker stoppa mina idéer, men kvinna är jag inte...så då bestämmer vi att Gitte just gjort om denna grej till något för alla, det var snällt tycker jag :-)

Nåja, då kör vi...

1. Jag gillar att arbeta med händerna, men har till min sorg aldrig riktig tid att snickra, måla och sånt, bot och bättring säger jag...hade nästan en 5:a i träslöjd...

2. Är precis som många andra trevliga personer från Västerbotten och hatar när folk säger norrlänning. Det finns lika få norrlänningar som det finns sörlänningar, för när hör man det uttrycket användasi t.ex. TV???

3. Jag är en riktig pettimeter när det gäller språkligheter, alltsammans bygger på språkkänsla och inget annat, hittar jag fel i det jag skriver skriver jag om det igen och igen, fråga alla som känner mig...hehehe...ibland kan jag inte heller låta bli att säga till om petitesser fast jag borde...bra eller dåligt, döm själva!

4. Är inte speciellt politiskt organiserad, men har min bestämda uppfattning om vilken typ av samhälle jag vill leva i...det omfattar inga dömande människor, inte heller några rasister eller människor som kan sko sig på andra med gott samvete...

5. Menar att religion är något personligt och att organisera personliga upplevelser aldrig kan vara lyckat...oavsett hur bra intentioner man har!

6. Har nästan aldrig tid att lyssna på musik fast det nog är det mest underbara man kan göra när man har en stund för sig själv. Lyssnar på allt och inget kan man nästan säga :-)

7. Är för det mesta ganska oorganiserad, eller i alla fall nuförtiden, vet ej vad det beror på, men i perioder har man annat i fokus helt enkelt...hehehe...

8. Har höga ambitioner med det mesta, i alla fall i huvudet, detta leder till att saker tar lång tid och att inget någonsin blir riktigt färdigt, i verkligheten alltså...

9. Gillar att laga mat och baka, vilket är tur för min sambo, för hon gillar inte det (eller har hon bara lurat mig i alla dessa år.......???? ) :-)

10. Har tre ben och fyra armar och kommer från egentligen från en liten planet i en avlägsen krok av Andromedagalaxen....oops nu försa jag mig visst...Nej, men jag har plötsligt insett hur god självinsikt jag har, allt tack vare denna eminenta award.

Tack Gitte!



Som ni ser njuter jag för fullt av den snygga klänningen, gardinen och framför allt pallen som står bakom mig, kan aldrig tänka mig att det är vällingen...



Redan som liten var jag nostalgiker, bubbla var redan då en favorit.



I favoritfåtöljen hos mormor med morfars pipa, en last jag aldrig tog upp själv.



Jag kan tyckas vara lite sur på bilden, men vem skulle inte vara det utan kaffe hela förmiddagen...



Mormors mjukkaka, kan man få bättre mat än så?



Min fina första cykel, en Monark!



Jag har nog alltid gillat mat när jag tänker efter, det enda jag inte gillade några år var kaviar, men det berodde på att jag åt direkt ur tuben när mamma inte såg på...



Min första utlandsresa, Norge 1973. Jag började genast såga ner skogen innan jag fick lämna ifrån mig sågen!

tisdag 20 oktober 2009

Svart 50-tal

Jag hakar på 50-tals keramik och visar lite av mina grejer från "tiden", själv har jag inte så mycket såna figurer och annat, men det kanske går bra med porslin och keramik..?

Den första bilden är en tavla i svart keramik från Arnold Wiigs Fabrikker i Halden, Norge, en matator i full fart! Stilen är samma som den Libby visar i sitt bidrag "Den rockande norske svarte samen"



Andra bilden visar prydnadsföremål från Gefle, en Percy-vas och en vas (Mangania M-serien) och ett litet fat (Toreador) av Lillemor Mannerheim!



Bild 3, på den har ett stort gäng vilda svarta assietter från Ekeby funnits sig i att bli travade på hög...de väntar på att få en ny ägare så småningom!



Bild 4, Gustavsbergsporslin, Stig Lindbergs Colorado, en svart tekanna, ett svart TV-fat med matchande limegrön kopp och en trave kaffeassietter!



Bild 5 En ensam vas i svensktillverkad keramik, BeKå. Stilfull är den, påminner lite om Lillemor Mannerheims arbeten för Gefle!



Den sista bilden visar lite Upsala-Ekeby-keramik, Hjördis Oldfors "Atoll", ett fat och Mari Simmulsons "Moon", en liten vas.



Kul idé detta med ett tema, jag får trolla fram ett eget sådant endera dagen och bolla det ut i bloggsfären för att leva vidare!

måndag 19 oktober 2009

En efterlysning

Bloggen Millas mirakel ställer frågan om keramikern Uno Linder, känner någon till honom? Han var verksam i Uppsala på 50-60-talen. Fantastisk keramik, ta gärna en titt hos Milla i hennes inlägg om Uno Linder!

lördag 17 oktober 2009

Back in business

Nu funkar den gamla mejlen och hemsidan med samlingen igen, snabbare än beräknat måste jag säga! Välkomna på besök!

fredag 16 oktober 2009

Efterlysning - polisbåt!

Lilleman har önskat sig en polisbåt som han kan leka med i badet, han har nu tjatat om detta hur länge som helst, så vi har dragit slutsatsen att han verkligen vill ha en båt...:-)

Jag tror att en sån här som jag visar på bilden skulle kunna vara det han menar, men det finns en viss osäkerhet...om det är någon som har en liknande eller något annat förslag så kan ni väl kontakta mig! Jag har kollat Tradera och blocket idag, där fanns inget vad jag kunde hitta. Det verkar som om just denna inte tillverkas längre, vilket ju gör det litet klurigt!

torsdag 15 oktober 2009

Ett viktigt meddelande om ny epostadress!

På grund av att min domänhanterade lagt ner sin verksamhet måste jag flytta min domänhantering till ett annat företag. Detta innebär att min epost som jag hitills använt kommer att vara obrukbar under en tid. Min nya epost som ni ska använda om ni vill kontakta mig, gäller även annat är då:

porslinsbloggen@gmail.com


Sprid gärna informationen om ni hör andra som inte fått svar från mig!

OBS! Detta innebär även att min hemsida och samlingssida som finns länkad här i bloggen tillfälligt är nere, jag meddelar så fort jag hör att det är klart!

onsdag 14 oktober 2009

Jag skulle bara skjutsa sambon och sonen...

..till lite gymnastik för di små,,,då tänkte jag att jag kunde gå in på Myrorna under tiden de var där. Det gjorde jag. Hittade en Gustavsbergsskål, Bohus, i gråblått 15 kr. Sen stannade jag på ett ställe till innan jag var hemma, det blev 3 glas och 2 dukar = 16 kr. Detta var min budget, alla småpengar jag hade i plånboken.

Bilder kommer när jag kvicknat till från förkylningen...svinaktigt kul är det inte med snuva och att jag dessutom mest hör mig själv är inget plus, volymen är så hög när det kommer innifrån... :-9

tisdag 13 oktober 2009

Off topic...nja gammalt och slitet, men charmen finns där!

Jag undrar stilla om det inte finns glada amatörer som gärna vill arbeta med händerna och skapa nya väggar, golv och tak? Tänk att få leva ut era inre ambitioner om att bli konstnärer, att spackla, slipa, och måla! Tänk en sån bra motion, en sån glädje att hjälpa människor i nöd och sedan få belöningen i form av god mat, god dryck och...jaja ska jag fortsätta eller har ni förstått poängen..?

Jag känner att jag kommer ingenstans med renoveringen av huset pga tidsbrist utan skulle behöva aktivt stöd så att något händer! Man kanske ska lägga upp en Facebook-grupp: "Vi som älskar att renovera gamla hus och gärna gör det i Falun bara för att det är så jäkla kul" ???



http://www.tallbacken.net/Renovering.html

måndag 12 oktober 2009

En soffa för Libby..?



Jag såg denna för någon vecka sen på loppis, den var okej att sitta i och priset var ju inte direkt avskräckande...

Saker som jag inte köpt

För att glädja er som läser bloggen, så köper jag inte allt jag ser, jag lämnar lite fynd till er med!
Under den senaste veckan har jag gått runt i några affärer i Gävle och tittat mig runt utan att köpa så mycket, eller rättare sagt utan att köpa allt jag gärna kunde tänka mig. Detta glädjer säkert många av er, eller i alla fall min sambo Myran som tycker att jag tar hem alldeles för mycket prylar.

Ett urval i form av mobilbilder (kassa men dock):

Stringkorgar för frukt
Gefle AR Svart tekanna + Astra tekoppar
Gefle Neptun tallrikar, 4 flata och en djup
Arne Erkers-skål
3 st gröna ISI-vaser
väldigt speciell plunta
Rimini Blue, italiensk vas av Bitossi




söndag 11 oktober 2009

Fynd från förra veckan...

..jag hann ut några gånger förra veckan och fyndade som vanligt :-)

Myrorna bidrog med fler UE-assietter (till vänster på bilden), nu har jag jämnt antal av de mindre svarta. Otroligt snygga, men jag har börjat ifrågasätta om jag behöver fler...kanske någon som behöver ett gäng mattsvarta assietter, nyskick..? Jag lägger väl ut dem så småningom på Tradera om ingen nappar...




I fredags stannade jag till i Hofors på en källarloppis (ja, den var nere i en källare :-) ) där hittade jag ekonomiskt sett helt fantastiska fynd...

Vad sägs om:
4 st Iittala Droppring snapsglas
1 st Iittala Paadar snapsglas
1 st 50-talsglas på fot, blåaktigt glas
3 st svarta Gefle assietter, kaffestorlek
Summa: 8 spänn...

8 kr...vad säger man..?!



För någon vecka sen tittade jag på en sån där otroligt snygg sodasifon med röd emalj-utsida, i bra skick, 75 kr skulle dom ha på en loppis i Falun, jag tyckte priset var okej, men köpte inte. När jag sen såg en på "8 kronors-stället", frågade jag vad hon ville ha, hon sa då: Är 20 kr för mycket? Nej...tänkte jag tyst och sa sen att det var okej...eller tyckte ni jag skulle ha prutat..? :-))



Den gulbruna glasserien känner ni kanske igen, Sea, vet fortfarande inte vad serien heter, men gillar den. 20 spänn för vasen, likaså för bomullsburken i opakt glas med lock, Gefle Biståndsgrupp i Valbo.




På första bilden skymtade ni också:

1 st gräddkanna Gullaskruf Reffla, A Percy
1 st Gustavsbergsfat (2:a sortering) Argenta utan silverdekor
1 st Italiensk vas, orange
1 st ljusstake glaskub Lindshammar, Chr. Sjögren
1 st keramikfat i rött och svartvit dekor, troligen tyskt
1 st assiett Rörstrand "Knorr" med grisar på
1 set med salt, svartpeppar och vitpeppar i teak
2 st ljuslyktor rött glas, Gullaskruf
Summa: En dryg hundring!

Packning, städning och rensning...igen!



Idag har jag pysslat på lite hemma mellan tvätt och matlagning, har packat undan en del grejer som jag ska spara tills vidare, men VERKLIGEN inte har plats med i hyllorna! 3 banan-lådor med grejer som ska lagras...det sjukaste är att det knappt syntes i hyllorna...iofs blev det luftigare, jag har ju också sålt en del, men man tycker ju att det borde märkas mer! Jag tänkte bjuda på lite miljöbilder i "da Room" så får man en känsla av...trångboddhet i hyllorna...kanske..?