torsdag 30 juli 2009

Loppis i morgon!

Jag har ordnat bord, fixat skyltar och plockat grejer under dagen idag, så i morgon smäller det! Jag hoppas förstås på att bli av med en del som ni förstår...på förmiddagen i morgon blir det att åka runt och sätta upp skyltarna!

Välkomna om ni har vägarna förbi, ca kl 12. sparkar vi igång, det finns förutom glas och porslin mm, även barngrejer, barnkläder och en fin Britax bilbarnstol för barn upp till 4 år ca.

Leta efter Mats bilar i Falun så hittar ni hit!


Lördagens fynd



Vi bestämde oss för att åka på veteranmarknad i lördags i Torsång, fint beläget invid Runn mellan Falun och Borlänge, lill-killen gillar motorer och bilar och vi tänkte att det kunde vara lite skoj att se veteranbilar och besöka marknaden. På vägen stannade vi på en loppis och jag fyndade rejält, en stor UE-vas av Ingrid Atterberg, en karaff från Sea i samma serie som jag har lite delar sedan tidigare, samt en Nuutajärvi-skål, Nyppylää (Krokus), formgiven av Saara Hopea.

Jag hade inte laddat in korten från marknaden upptäckte jag, så det kommer ett inlägg till om veteranerna, marknaden och några fler fynd...den gröna glasvasen bland annat! Härligt med nostalgi och kul att se allt gammalt "skräp" som säljs till hugade spekulanter...forts följer!



onsdag 29 juli 2009

Tulavippan i Gagnef

I förra veckan hann familjen med en sväng på loppis till Tulavippan i Gagnef, det var ett tag sedan sist jag besökte denna gigantiska loppis, nästan alltid värd att svänga in på. Här kan man hyra bord veckovis och det är många som kommit på den idén, borden och hyllorna bångnade av grejer. Tulavippan ligger mycket bra till längs rv 70 mot Leksand, Rättvik och Mora mm.så massor av turister passerar varje dag så räkna med mycket folk!

Fynden lät inte vänta på sig såklart:
Varmvattenkanna och gräddsnipa Gefle, modell AU, blank svart glasyr, samma som min tekanna. Saknas gör nu bara sockerskål med lock! (150 kr, inte så billigt, men eftersom detta är originaldelarna till Zebra-servisen, som kom innan den randiga tekannan och tillbehören så måste jag tycka det är okej...)
Vas av Thomas Anagrius, Kvidingekeramiker, har två sedan tidigare! (10 kr)
Vas/karaff från Eneryda glasbruk, fantastisk färg! (80 kr)
Liten ljuslykta från Gullaskruf (5 kr)
Italiensk 50-60-talsvas (10 kr)
Lila/vit opak glasvas från Ekenäs glasbruk (60 kr)

Min sambo köpte:
Randigt 50-60-talstyg (150 kr)
Mkt grova stickor (50 kr)
+ lite mer som jag inte riktigt kommer ihåg nu...:-)

tisdag 28 juli 2009

Är ni redo..?

På fredag smäller det! Jag har plockat lite bland grejerna och bestämt vad som ska ut på min egen loppis...ska göra i ordning bord och skyltar i morgon och hoppas på vädret...rena lotto-känslan...har ni vägarna förbi så ta gärna en titt! Priserna..? Tja, det är loppis inte Tradera eller antikbutik, hmhmhm...ska det bort så ska det!

Undrar ni var? Kontakta mig på eposten!

Ett smakprov kanske?




Ett litet tillägg: Om ni har nåt kul som jag kan vara intresserad av, ta gärna med i så fall, byten är alltid intressanta!

måndag 27 juli 2009

Bytesaffärer!

Innan semesterresan köpte jag ett gammalt plankgolv (12 m2) för fyndpriset 500 kr. Golvet ska användas till reparationer av andra golv under renoveringen som fortlöper sakta, sakta...

När jag hämtade golvet passade jag på att åka förbi Groa i Wassbo igen, ägarinnan berättade ju att mer saker inkommit till loppisen som kunde vara av intresse! Jag tog med några Rörstrandskoppar som jag köpt dagen innan som jag trodde kunde passa stilen i kaféet, och det visade sig att hon nu även hade en del egna grejer, så jag bytte till mig en liten Gefle-skål och en rolig klöverformad Ekeby-assiett (eller vad det nu kan vara) mot kopparna, sen köpte jag de övriga assietterna eftersom jag ville ha flera! Jag tror vi var nöjda med affärerna båda två!

Är det någon som vet något om Ekeby-assietterna förresten? Känner inte igen dem nämligen...


söndag 26 juli 2009

När vi kom hem...

Vi stannade inte så många gånger på vägen ner, två gånger och fynden blev tunnsådda...några fler moccaskedar inget annat...de finns med på bilden i den lilla turkosa skålen!
I måndags då åkte vi på en runda till Borlänge för att sambon skull köpa tyg, men innan vi hann dit blev det några stopp...Ta-till-vara och Sussies skattkista samt en loppis till.

Jag brukar titt som tätt fynda på Ta-till-vara, ofta bestick, ofta porslin och lite annat! Dagens fynd blev 6 st Bo-Fajansskålar (50-lapp), massor av finska Hackman-bestick (1 kr/st) och ett jättefynd, en norsk emaljskål (Olden) för en krona och och 5 st av Stig Lindbergs Colorado-äggkoppar nästan gratis..! Borta bra men hemma bäst..?

Sussies skattkista blev utan köp, men sen besökte vi en annan loppis med stående hyllor och bord mellan Åselby och Gråda, här brukar jag aldrig fynda, men undantag idag!
Första fyndet var en svensk blå glasvas för en tia (inflation i vaser nu..., sedan några tekoppar ur Rörstrands Nationalservis med en blommig dekor, en tysk Scheurich-vas för en tia och slutligen ett stort fint UE Lancett-fat av Anna Lisa Thompson för en dryg hundring!

Tina av Mari Simmulsson


Tina är en serie som gjordes 1962-63 på Upsala Ekeby. Den formgavs av Mari Simmulsson och det finns 3 fat och 4 vaser i serien. Båda mina delar fyndades under semesterveckan i Västerbotten!

Jag har ännu inte bestämt mig om jag gillar serien, den är lite mörk och rustik, men det finns nåt visst i alla fall...

Loppisbesök i Västerbotten, del 2


Vi hann med några besök till, lämpliga när vi passerade förbi till andra mål.

Ett av ställena ägdes av några bekanta till mina föräldrar, inga stora fynd, men en trevlig svensk glasvas för en 10 och några glassar blev facit! Jag återkommer om glasvaser i ett senare inlägg!

På det andra stället, en antikloppis i Rödåsel mellan Umeå och Vindeln, hittade jag ett fat i samma serie "Tina" som jag köpte några dagar innan, jag kunde inte låta blir förstås...det blev även ett finskt glas från 1950-talet (har ett likadant och tycker mig komma ihåg att det är Tapio Wirkkala som ligger bakom). I uthusboden blev det flera fynd, som inte blev sämre av att jag fick dem på köpet, 4 st Rörstrand-tefat "Florentin", samt en svart Ceylon-assiett! Dottern fick en 50-eller 60-tals-handspegel i plast, mycket tidsenlig, ska fota den senare!

Tyvärr var bilderna på prylarna så dåliga att det inte var mycket att visa...men jag återkommer med reportage kring prylarna senare!

Loppisbesök i Västerbotten, del 1

Vi var ju där en vecka, så några besök hann vi med...

Första dagen åkte vi och fiskade i Stenbäcken, lite drygt 5 mil norr om Vindeln, och valde då att åka via Mårdsele eftersom min mor kände till några fasta sommarloppisar där!

Fynden lät inte vänta på sig, först hittade jag några billiga kupolbelysningar i opalglas som jag ska använda i huset, en 20a styck, billigt om man jämför att köpa dom nya, några hundra kr styck.

Jag hittade två delar till till Rudas Kobolt-serie för 50 kr totalt och en UE vas "Tina" av Mari Simmulson samt några Iittala Kekkerit-glas på första stället och en glasvas på fot, likadan som jag hade sedan tidigare, men lila glas, moccaskedar "Inga" från Nilsjohan, ett 50-60-talsdraperi i "Dralon" för ynka 50 kr på det andra stället.


Fynden från första semesterveckan - uppresan

Jag har ju massor att visa, "när Fantomen har semester har han tid att gå på loppis..." heter det gamla djungelordspråket som stämmer bra på mig...

Första stoppet var i Övertänger, en lokal loppis vid väg 50 där jag hittade några fler assietter till Kolorita-servisen och en hoper snygga färgade 50-talsglas, troligen Reijmyre till fyndpris, endast 30 kr för 7 glas (som blev 6 innan resan tagit slut).

Vi stannade på ganska många ställen, men här är några:

Kuranten i arbrå (tyvärr stängt söndag-måndag då vi passerade, annars ett bra ställe för Gefle-porslin, har köpt flera gånger tidigare där!)
Boställs antik i Alfta med Porslinsmuseum, värt en titt! Inga inköp där i år dock...

Några blå Gefle-fat fyndades på en antikbutik i Vallsta.

När vi passerade Ljusdal droppade vi in på två ställen, ett där de sålde Iittala Kalinka-glas till bra pris, inget köp dock, vilket jag ångrade i efterhand lite...

Ett Gefle-tefat till fyndades på en lokalt skyltad loppis i Delsbo, där också den snygga VW-sparbössan slank ner i kassen, några tior totalt.

Det tyska keramikfatet (fruktfat?) med trådhandtag fyndades längre norrut sedan vi kört en bit på väg 305 runt Dellen, en vacker och rolig omväg!

Vi passerade också en stor loppis i något slags föreningshus någon mil senare, där köpte jag 8 Gullaskruf Vineta glöggkoppar billigt, 40 kr, några tallrikar som jag granskade för dåligt, billigt men naggat...samt en hög förpackningar med blomsterljus till den danska ljusstakarna, svåra att hitta, billiga att köpa på loppis :-)
Resten av sträckan blev mer eller mindre transport, timmen var sen när vi var framme i Västerbotten till slut!

måndag 20 juli 2009

Måndag till måndag...en resa till och från Västerbotten

När man reser hinner man passera en del loppisar...på vägen upp blev det många stopp och ganska många fynd. Jag tänkte visa lite av dessa här framöver, men en översiktsbild kan kanske passa..?

Lite sugen...

..då bakar man Affes chokladbröd,,,inte helt fel till kaffe!

lördag 18 juli 2009

Groa i Wassbo

Jag och barnen gjorde en lite utflykt till ett ställe mellan Falun och Borlänge förra veckan, det var loppis och café på Groa i Wassbo. Regnet droppade och det var allmänt trist, men att sitta och fika i ett växthus, ljust och luftigt var perfekt en regnig dag, kan verkligen rekommenderas! Jag tog några miljöbilder under besöket som jag tänkte dela med mig av. Stilen var blandad, en hel del trevliga attiraljer fanns det att titta på!

torsdag 16 juli 2009

Porslinsbloggen on tour...

Semester, semester, semester...och loppisar så klart! Det blir en del att skriva om när jag fixat och fotat grejerna jag köpt under denna första semestervecka! Bilder och beskrivning kommer så småningom, ni får ge er till tåls lite...en dryg bananlåda med pryttlar hittills!

På bilden ser ni:
en okänd glasvas, lila glas (har en likadan turkos sedan tidigare)
bestick från Lundtofte och Nilsjohan
Iittala Kekkerit-glas
UE-vas Mari Simmulson
Kobolt skål och fat Ruda glasbruk

...allsamman från en och samma loppis i Mårdsele...värd ett besök!

fredag 10 juli 2009

Onsdag, torsdag, fredag

Några rundor, lite fynd...hur mycket kan ni gissa?

Innehållet blir helgens quiz, hur mycket kan ni om glas och porslin mm egentligen?
Ett tips är att jag inte vet allt heller... :-)



Och så listan...

Från vänster bakifrån:

Fat, Figgjo, Turi Design, "Corsica"
Ugnsfat, Terma, Gustavsberg, Stig Lindberg
Små knivar, troligen fruktknivar
Gullaskruf, Vineta gräddkanna och sockerskål, Kjell Blomberg
Rörstrand "Kolorita" tefat
Vas, Upsala Ekeby, Ingrid Atterberg
Vas, Irma Yourstone, egen produktion
assietter Reffla, Artur Percy
ljusstake Reijmyre
Iittala Gaissa snapsglas
blomställning i Stringstil
ugnsform Rörstrand, modellen är samma som Entré, men den heter något som jag inte kommer ihåg utan att kolla på den...återkommer om det!
Bullseye, Nuutajärvi, Kaj Franck
Magnor glasassietter (underbar färg!)
Vas, Gabriel
gammal mattermos

måndag 6 juli 2009

Dagens runda efter jobbet...

...bar av till Biståndsgruppen i Valbo, samt de centrala loppisarna i Sandviken och resultatet blev följande:

1 st tallrik, Egersund, Norge
2 st Gefle, Skimra tefat till EF-modell
1 st kaffefat, Rörstrand
1 liten gaffel
1 vas i brungult glas
1 st Upsala-Ekeby-vas, Hana, Hyunsun Rhee, naggad men fin!
1 st spännande allmoge-vas, Hermann Kähler, Danmark, naggad
1 st glaskanna, troligen svensk
och sen var ju lunchens fynd på Myrorna en blå vas (som ingen gissat på ännu...)

Bra priser med, totalt 68 kr...

På bilden så är även en pressglasskål från förra veckan med, den har jag inte visat tidigare, fin tycker jag!

Tävlingen om ljusstakar med ljus...

...fick ju ingen vinnare med alla rätt, men två besökare som gissat mycket nära!

Det rätta svaren skulle vara:

3 st likadana ljusstakar "Tiny taper Holder" eller "Spider" designade av Jens Quistgaard för sitt eget "Dansk design" hittar vi uppe till vänster, under dessa en "Paro" från "Paro design" (ej formgiven av Quistgaard), i mitten en ljustake från "Kronborg design" och slutligen till höger två japanska ljusstakar!

Jag har beslutat att lotta bland de nästan rätta svaren...Moster Mjölgumpa och kicki! Beslut kommer inom kort!

Tävlingen med ett personligt anpassat pris avgjord!

Luchur var ju vinnare i den, dessa fina bilder fick jag av henne när hennes två vita skålar ankommit sitt mål! Grattis än en gång!

Glasvas från....ja vad då?


Det är fritt att gissa vasens ursprung! Se det som en liten sommarutmaning att hitta ursprunget till denna vas! Svaret kommer inom några dagar om ingen gissat rätt!

Svaret är ÅSEDA!

söndag 5 juli 2009

Kolorita och lite andra i samma stil

När loppisfia kommenterade mitt fynd av Kolorita-koppar och kanna började jag fundera hur många i samma stil som jag egentligen har. Bilden visa översiktligt koppar, fat och assietter i olika pastellfärger som jag fått tag i under min samlar-tid...det var en del! Man ska också komma ihåg att jag sålt flera stycken av de koppar jag kallar "Linnea" (linneor i relief). Kolorita-tekopparna och kannan är med på bilden, tillsammans med 7 st assietter som jag faktiskt av en slump hittade fredags!

Ingen vet vem som ligger bakom dessa, men faten och assietterna är exakt lika i alla serierna, oftast stämplade Rörstrand, vissa är stämplade Kolorita, dock endast någon enstaka av mina assietter.

Svaret på loppisfias fråga då? Just nu tänker jag behålla tekopparna och kannan, men om någon saknar kaffe- eller tefat så säljer jag några av dem!

torsdag 2 juli 2009

Jag kommer att sakna Erikshjälpen under semestern...

...det är nästan så att jag kan åka till Gävle bara för att loppa, men så blir det nog inte...

I alla fall var detta onsdagens fynd:

Teservis "Kolorita" i gult från Rörstrand, 5 tekoppar med fat och en tekanna
1 fat från Bitossi, Italien
1 keramiktavla Upsala-Ekeby, Dorothy Clough
1 keramiktavla Irma Yourstone
1 Halvdussin fantasiskt snygga bestick med teakskaft
1 lite dosa i grönt pressglas
1 tysk vas (som dock visade sig limmad när jag kom hem...så den hamnade hos dottern som älskade den)

onsdag 1 juli 2009

Gårdagens prylar

Jag ringde på en annons igår och besökte sedan säljaren för att spana in det som var till salu...snacka om prylar...där ligger jag i lä kan man gott säga...samlingen hade påbörjats för 20 år sen så en del prylar var det! Säljaren sa att utrensningar behövs med jämna mellanrum, för att få plats, vilket jag kunde förstå efter besöket!

Det var fantasiskt att se allt, bruksglas, porslin, figurer, vaser mm,mm.

Köpte jag något då?

Jo det blev en del...

Några delar i Stig Lindbergs Piké-servis
2 st olika tekoppar i min favoritmodell från Gefle
1 signerad Orrefors-skål, härligt orangeröd
1 st blågrön ISI glasvas från Gullaskruf, Lennart Andersson

Det hade kunnat bli mycket mer, men jag begränsade mig lite...

En lustig sak var nog tekopparna, den med de gula rutorna i överkanten har jag bara sett med blå och röd dekor innan, den heter "Ruta". Den andra koppen med rutmönster heter....ja just det "Ruta" den med...inte samma ruta alltså...undrar hur det gick till???